13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial"U" Mobitelco Cluj, regina Ardealului

„U” Mobitelco Cluj, regina Ardealului

Nici cel mai optimist suporter al clujenilor şi nici cel mai pesimist fan al sibienilor nu anticipau, înainte de un nou episod din „Derby-ul Ardealului” în baschet masculin, scenariul care avea să se deruleze în Sala Sporturilor „Horia Demian”. CSU Atlassib Sibiu s-a întărit în pauza competiţională şi a venit la Cluj după un meci aproape perfect pe terenul campioanei CSU Ploieşti. Gazdele de la „U” Mobitelco BT au obţinut o victorie greoaie la Piteşti şi, logic, nu se aşteptau la un meci mai uşor împotriva rivalilor ardeleni. Încrâncenarea şi atenţia, atât în atac, cât şi în apărare, pe care clujenii le-au arătat pe parchet încă din primele minute a părut că i-a surprins plăcut chiar şi pe ei. La pauza mare au intrat la cabine cu 13 puncte avans, un număr care a fost, până la urmă, cu noroc. Replica Sibiului din sfertul al treilea, deşi a venit, nu i-a găsit descoperiţi pe „studenţi”, care au demonstrat că au învăţat din păţaniile cu CSU Ploieşti din ultimele meciuri, atunci când au pierdut deşi, la un moment dat, aveau chiar şi 20 de puncte avans. Sibienii au marcat în penultimul sfert aproape la fel de multe puncte cât în primele două, dar l-au pierdut la un punct. Acesta a fost factorul psihologic care a făcut până la urmă diferenţa în favoarea gazdelor.

Ţenter, neinteresat de rezultat

Descătuşaţi în ultimul sfert, clujenii s-a distrat cu adversarii lor şi au pus chiar şi 30 de puncte pe tabelă. „Mi-a fost ruşine de cum am jucat. Nu ne-am apărat bine şi am ratat multe aruncări din poziţii foarte bune, astfel că am pierdut fără drept de apel. Nu am avut încredere în noi şi cred că încă din start a fost pierdut acest meci”, a fost declaraţia antrenorului sibian, Audrius Prakuraitis, la finalul meciului. Un final care le-a găsit în teren pe rezervele Clujului, pentru ca umilinţa asupra rivalilor istorici să fie completă. Scor final 93-68, surprinzător pentru cei care nu au văzut meciul, dar perfect logic după desfăşurarea ostilităţilor din teren. „Suntem pe drumul cel bun ca manieră de joc şi asta contează. Nu m-a interesat neapărat să punem o diferenţă mare pe tabelă, ci să jucăm cât mai aproape de ceea ce vreau eu. A fost o seară mare pentru noi, dar ne pregătim, deja, pentru meciul următor”, a spus antrenorul clujenilor, Marcel Ţenter. „U” Mobitelco BT Cluj are ocazia să confirme forma bună pe care o traversează, miercuri, pe terenul campionilor de la CSU Ploieşti, în timp ce sibienii, dacă mai joacă două-trei meciuri la fel ca cel cu „U”, au şanse tot mai mici să intre în play-off.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă