-1.1 C
București
joi, 16 ianuarie 2025
AcasăSpecial„U" Cluj, echipa nimănui

„U” Cluj, echipa nimănui

Antrenorul Marius Şumudică ameninţă tot mai serios cu demisia, jucătorii mănâncă doar din mila unor persoane, iar noii patroni întârzie să preia echipa.

 

Dacă s-ar acorda puncte în clasament pentru fiecare promisiune primită, Universitatea Cluj s-ar lupta pentru un loc de cupă europeană în acest sezon. De la Anamaria Prodan, până la fraţii Călin şi Gheorghiţă Bultoc, toată lumea a fost interesată de bunul mers al echipei, însă actuala situaţie a lui „U” nu este deloc una optimistă pentru suporteri. Cu mai puţin de două săptămâni rămase până la meciul care contează cu adevărat pentru fanii lui „U”, duelul local cu CFR, atmosfera în jurul „şepcilor roşii” a devenit una disperată.

Antrenorul care s-a bazat pe încredere atunci când a ales să vină la Cluj săptămâna trecută, Marius Şumudică, a fost cel care a răsucit şi mai mult cuţitul în rana „studenţilor” imediat după meciul pierdut cu Rapid Bucureşti, luni seara, 1-2. Acesta a ameninţat că nu va sta pe bancă la meciul cu Petrolul Ploieşti, de vineri, dacă fraţii Bultoc, ultimii interesaţi de cumpărarea lui „U”, nu vor deveni, oficial, proprietarii clubului.

„E incredibil ce condiţii am găsit aici. Stăm la hotel şi mâncăm la o cantină, ba chiar am înţeles că jucătorii mănâncă pe baza unui gest de caritate făcut de cineva. Nici măcar nu am avut carne la masa de dinaintea meciului cu Rapid şi am fost nevoiţi să mâncăm păstrăv. Mulţi jucători vin pe jos la antrenamente pentru că nu au bani să-şi plătească transportul, iar eu am riscat să vin aici pentru că, dacă plec, nu mai pot antrena la o altă echipă în acest sezon. Dacă noii proprietari nu vor prelua clubul în această săptămână, eu nu mai stau pe banca echipei la meciul cu Petrolul”, a răbufnit Şumudică.

Aseară urma să se decidă

Acesta urma să poarte o discuţie aseară cu unul dintre cei doi fraţi Bultoc, după care să-şi anunţe decizia finală dacă va mai rămâne sau nu la Universitatea Cluj. În aceste condiţii, formaţia „şepcilor roşii” pare principala favorită la retrogradare. Fără nici un orizont financiar, cu datorii la stat şi la diverşi furnizori de peste 1,5 milioane de euro, cu jucători şi angajaţi ai clubului care şi-au văzut ultimii bani pe vremea când afară era cod portocaliu de caniculă, pentru Universitatea se anunţă o iarnă foarte grea. Asta în condiţiile în care clujenii vor putea încheia anul 2012, pentru că, în acest moment, câţiva dintre foştii jucători ai lui „U” îşi aşteaptă plata datoriilor, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla în perioada următoare, pe „alb-negrii” îi aşteaptă depunctarea, iar mai apoi chiar neprogramarea. În cel mai rău caz, „U” ar putea fi retrogradată. În cel mai optimist scenariu, Şumudică s-ar reîntoarce la antrenamente în zilele următoare, „U” ar avea un nou proprietar, perioada de transferuri din iarnă ar fi una dintre cele mai bogate din istoria clubului, iar „U” Cluj va avea din nou un cuvânt de spus în Liga I. Până atunci, însă, pe „studenţi” îi aşteaptă alte două antrenamente pe burta goală şi o deplasare cu autocarul de aproape 400 de kilometri până la Ploieşti.

Investitori cu numele

Ultimul om care a contribuit din plin la situaţia financiară a Universităţii Cluj a fost Florian Walter. Dezamăgit că nu a fost susţinut de către Primăria Cluj, omul de afaceri a luat cei mai buni jucători şi s-a mutat la Petrolul Ploieşti. Imediat, conducerea echipei i-a fost cedată Anamariei Prodan, care s-a remarcat, însă, doar prin demiterea antrenorului Claudiu Niculescu şi prin certurile repetate cu suporterii. În cele din urmă, aceasta a părăsit Clujul la „insistenţele” autorităţilor locale şi, mai ales, ale fanilor. Pe lista de cumpărători s-au înscris imediat doi oameni de afaceri germani, însă Walter i-a refuzat şi îi aşteaptă la negocieri serioase, acum, pe cei doi fraţi Bultoc.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ilie Bolojan ar fi favorabil candidaturii lui Călin Georgescu la prezidențiale: Câștigătorul se tranșează la vot

Ilie Bolojan a declarat la Europa FM, referitor la o eventuală interzicere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale, că el este de...

Donald Trump se va opune ca Gaza să redevină un ‘refugiu pentru teroriști’

Președintele ales al SUA Donald Trump a declarat miercuri că nu va permite ca Gaza să redevină un 'refugiu pentru teroriști', după anunțarea de...

Ilie Bolojan ar fi favorabil candidaturii lui Călin Georgescu la prezidențiale: Câștigătorul se tranșează la vot

Ilie Bolojan a declarat la Europa FM, referitor la o eventuală interzicere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale, că el este de...
Ultima oră
Pe aceeași temă