19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTuriştii români blocaţi in Egipt au revenit în ţară

Turiştii români blocaţi in Egipt au revenit în ţară

Cei aproximativ 200 de turişti români care au fost blocaţi, luni şi marţi, în staţiunea egipteană Hurghada au revenit miercuri dimineaţă în ţară, cu un avion charter, potrivit Ministerului Afacerilor Externe, citat de Agerpres.

‘Efectuarea zborului a fost rezultatul intervenţiei Ambasadei României la Cairo pe lângă autorităţile aeriene civile egiptene. Ambasada României s-a implicat imediat ce a fost informată de caz, în după-amiaza zilei de 13 aprilie, şi a avut cazul în atenţie permanentă până la soluţionarea situaţiei şi revenirea în ţară în bune condiţii a grupului de turişti români’,  precizează MAE.

Românii au rămas blocaţi în Egipt după ce companiei low cost tunisiano-egipteană, operatoare a zborului, i s-a ridicat temporar licenţa de zbor, motiv pentru care aparatele sale nu au mai putut efectua cursele planificate, iar cetăţenii români au ajuns în imposibilitatea întoarcerii în ţară luni şi marţi.

MAE atenţionează că acesta nu este un caz izolat, turiştii români în Egipt întâmpinând în mai multe rânduri dificultăţi la reîntoarcerea în ţară, ca urmare a unor probleme cu care s-au confruntat companiile aeriene low cost.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă