20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTuriştii ocolesc Delta

Turiştii ocolesc Delta

Deşi tarifele sunt aceleaşi ca şi anul trecut, hotelurile şi pensiunile din Delta Dunării nu reuşesc să mai atragă vizitatori în perioada Sărbătorilor Pascale.

Patronii unităţilor turistice din Delta Dunării au lansat, de mai bine de o lună, ofertele pentru vacanţa de Paşte. Hotelurile plutitoare din localităţile Deltei şi pensiunile din aceste zone oferă sute de locuri de cazare şi pachete de servicii de trei-patru zile, incluzând în meniurile zilnice mâncăruri specific de Paşte, dar şi excursii în zonele cele mai pitoreşti ale Deltei, dar turiştii nu se înghesuie să-şi rezerve locuri. În respectivele oferte se face precizarea că tarifele sunt similare cu cele din anul precedent.

Conform acestor oferte, în funcţie de confortul oferit în spaţiile de cazare şi în restaurante, preţurile pentru o vacanţă de patru zile  petrecută anul acesta în Deltă sunt cuprinse între 120 de lei şi 1.375 de lei. Pentru preţul minim condiţiile de confort sunt de două stele şi nu sunt incluse în acest tarif excursiile pe canalele din Deltă sau alte activităţi de agrement. De asemenea, la hotelurile de la Dunavăţ şi Uzlina vacanţa de Paşte costă între 385 de lei şi 658 de lei cu toate serviciile de cazare, masă incluse, doar costul excursiilor nefiind inclus în acest preţ.

Administratorii bazelor turistice din Deltă spun că, deşi nu au mărit preţurile, la acesată dată, mai puţin de jumătate din locurile oferite pentru petrecerea vacaţei de Paşte au fost contractate. Ei mai afirmă  că turiştii nu mai dispun de bani ca în anii anteriori pentru petrecerea vacanţelor, iar faptul că Paştele, anul acesta, este la începutul lunii aprilie constituie un alt impediment pentru planificarea vacanţei în Deltă. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă