8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialTurişti speriaţi de urşi în Bucegi la Cota 1400

Turişti speriaţi de urşi în Bucegi la Cota 1400

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, maior Leonard Dragomirescu, jandarmii montani au fost solicitaţi să intervină, duminică, în ajutorul unui grup format din aproximativ 20 de turişti care au urcat pe munte la Cota 1400 din Bucegi, unde au întâlnit o ursoaică cu doi pui, informează Mediafax.

Turiştii, între care şi cinci copii, urcaseră cu telecabina la Schitul Sfânta Ana, iar în apropierea schitului au întâlnit ursoaica. Oamenii au intrat în schit şi le-a fost teamă să mai iasă de acolo, sunând la jandarmi.

Jandarmii montani au intervenit şi au alungat din zonă ursoaica cu puii, iar turiştii au putut părăsi biserica.

Apariţia urşilor pe drumul care leagă staţiunea Sinaia de Cota 1400 din Masivul Bucegi nu mai este de mult timp ceva neobişnuit, urşii ieşind din pădure până la marginea drumului pentru a primi mâncare de la turişti.

Primăria Sinaia a anunţat că în această perioadă drumul care duce din staţiune la Cota 1400 este închis, iar turiştii care insistă să urce cu maşinile pe acest tronson se expun unor riscuri, autorităţile recomandându-le acestora să urce pe munte cu telegondola sau cu telecabina.

Ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a arătat că autorităţile au decis să închidă acest drum şi iarna aceasta, la fel ca şi iernile trecute, întrucât chiar dacă el este deszăpezit de către firme angajate de către hotelierii din zonă schimbările de temperatură pe munte sunt atât de bruşte încât se întâmplă frecvent ca imediat după ce trec utilajele de deszăpezire drumul să fie din nou acoperit cu zăpadă sau cu un strat de gheaţă. Mădălina Roşu a declarat că pentru deszăpezirea acestui drum Primăria Sinaia ar cheltui cât pentru deszăpezirea străzilor din jumătate din staţiune.

În plus, autorităţile au decis să închidă drumul şi pentru că parcarea de la Cota 1400 este una foarte mică, iar numărul maşinilor care urcă acolo este foarte mare, decizia de a închide drumul fiind luată în condiţiile în care turiştii au ca alternativă mijloacele de transport pe cablu, a mai spus reprezentantul administraţiei din Sinaia.

 

Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă