19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTuristi epuizati in Muntii Cindrelului si Fagaras

Turisti epuizati in Muntii Cindrelului si Fagaras

Doua nopti la rand, membrii Serviciului Public Salvamont din judetul Sibiu au intervenit pentru cautarea si recuperarea unor turisti epuizati pe vaile inzapezite ale muntilor din zonele pe care le supravegheaza. „In ambele situatii a fost vorba de o necunoastere, de lipsa capacitatii a celor in cauza de a aprecia corect situatia de pe munte, precum si propriile aptitudini”, a spus Nicolae Mustea, seful SPS Sibiu. Prima alarma au primit-o in puterea noptii cu doua zile in urma, cand un grup de trei turisti porniti in Muntii Fagaras, de la Balea Cascada catre Balea Lac, s-au oprit epuizati pe traseu in dreptul pilonului II al telecabinei. La ora 2.00, echipele de interventie au reusit sa vina in ajutorul celor trei turisti. „Una dintre persoanele in cauza ne-a cerut sa venim cu telecabina, sa o oprim in dreptul pilonului II, dupa care sa se urce pe stalp in ea!”, povesteste Nicolae Mustea.

Cu autoturismul blocat pe Valea Sadu

A doua interventie s-a desfasurat cu doua zile in urma pe Valea Sadu din Muntii Cindrel. Acolo, trei turisti au pornit cu un autoturism pe o vale inzapezita. Ei nu au apreciat corect conditiile din teren si au insistat sa avanseze pe drum. La un moment dat au ramas blocati cu masina in zapada.
Surprinsi de intuneric, unul dintre ei si-a continuat drumul spre Paltinis prin zapada, iar ceilalti doi au apelat Salvamontul. Formatia din Cisnadie a pornit in cautarea lor, i-a gasit si cu ajutorul unei masini de teren i-a salvat cu masina cu tot din zapada.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă