1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialTurcul care a provocat accidentul de autocar din județul Brăila, reținut

Turcul care a provocat accidentul de autocar din județul Brăila, reținut

Șoferul turc care a provocat accidentul de autocar din localitatea Baldovinești, județul Brăila, şi în urma căruia au murit trei copii și rănirea altor 27 de persoane, a fost reținut. Șoferul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, el fiind acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, anunţă Mediafax.

Pe de altă parte, 13 dintre cei 14 cetățeni moldoveni, care mai sunt internați în spitale din Brăila, vor fi transportați acasă, în Republica Moldova. De asemenea, vor fi repatriate și trupurile neînsuflețite ale victimelor, doi frați de 14 și 15 ani și un băiat de șase ani.

În spitalele din Brăila mai sunt 14 persoane, iar 13 dintre acestea sunt preluate de ambulanțe și de un microbuz pentru a fi repatriate în Republica Moldova. Ambulanțele îi vor prelua pe cei în stare mai gravă, în timp ce persoanele care nu au nevoie de îngrijire medicală vor merge în microbuz. Se va forma o coloană de mașini la care se va adăuga și mașina de pompe funebre care îi va transporta pe cei trei copii decedați în tragedia de miercuri”, a declarat, vineri,  Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila,.

Autocarul, înmatriculat în Turcia, făcea curse regulate pe ruta Istanbul-București-Chișinău şi s-a răsturnat, miercuri dimineață, pe DN 2B (E 87), la Baldovinești, în apropierea orașului Brăila. În autocar se aflau 38 de persoane, dintre care 34 de cetăţeni moldoveni, iar cei doi şoferi sunt turci.

Conform polițiștilor, accidentul s-a produs într-o curbă ușoară la stânga, în condiţiile în care în zonă ploua torenţial, iar şoferul nu ar fi schimbat direcția de mers în curbă, ci ar fi mers înainte, lovind două indicatoare rutiere, după care autocarul s-a răsturnat în șanț. În timpul intervenției, un pompier de 45 de ani de la ISU Brăila a făcut un accident vascular cerebral, fiind transportat în stare gravă la un spital din București.

 

Cele mai citite

Marcel Herzen și Alfred Bakunin cântă la unison: «noi suntem statul»

Vizita de cinci zile a lui Marcel Ciolacu în SUA reprezintă nu doar călătoria vieții lui pentru a fi  undeva departe, ci pentru a...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă