16.6 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialUPDATE.Tragedie รฎn Turcia: Cel puลฃin 200 de oameni au murit รฎn urma...

UPDATE.Tragedie รฎn Turcia: Cel puลฃin 200 de oameni au murit รฎn urma unui accident produs รฎntr-o minฤƒ

UPDATE 08.30: Cel puลฃin 200 persoane au murit ลŸi alte câteva sute au rฤƒmas blocate în subteran în urma unei explozii produse într-o minฤƒ de cฤƒrbune din vestul Turciei, aratฤƒ noul bilanศ› al autoritฤƒศ›ilor.

Un numฤƒr de "201 angajaลฃi au murit", a declarat ministrul Energiei Taner Yildiz, subliniind cฤƒ bilanลฃul riscฤƒ sฤƒ creascฤƒ. "Intrฤƒm într-o fazฤƒ mai criticฤƒ. Pe mฤƒsurฤƒ ce timpul se scurge, ne apropiem cu paลŸi mari de un deznodฤƒmânt nefavorabil", a avertizat ministrul.

ลžaptesute optzeci ลŸi ลŸapte de angajaลฃi se aflau în mina din provincia Manisa (vest) în momentul producerii exploziei, iar peste 400 dintre ei rฤƒmân în continuare blocaลฃi în subteran, a declarat ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, precizând cฤƒ patru mineri salvaลฃi sunt grav rฤƒniลฃi.

"Bilanลฃul morลฃilor, care deja este foarte ridicat, ajunge într-un punct foarte îngrijorฤƒtor. Dacฤƒ a fost neglijenลฃฤƒ, nu vom închide ochii. Vom lua toate mฤƒsurile necesare, între care mฤƒsuri administrative ลŸi legale", a adฤƒugat el. 

Alลฃi 80 de mineri sunt rฤƒniลฃi, dintre care patru grav.

"Ne temem cฤƒ acest numฤƒr va creลŸte în continuare deoarece cei care au venit în ajutor ar putea sฤƒ se alฤƒture rฤƒniลฃilor ลŸi sฤƒ fie afectaลฃi de fum", a explicat ministrul.

În cursul nopลฃii, echipele de salvare au extras încet rฤƒniลฃii, majoritatea suferind de dificultฤƒลฃi respiratorii grave, în faลฃa sutelor de colegi ลŸi a membrilor familiilor lor. 

NumeroลŸi jandarmi ลŸi poliลฃiลŸti înarmaลฃi erau mobilizaลฃi în jurul zonei pentru a facilita sosirea ลŸi plecarea a zeci de ambulanลฃe de la locul catastrofei cฤƒtre spitalul din Soma, oraลŸul în care se aflฤƒ mina.

"AลŸtept veลŸti de fiul meu de la începutul dupฤƒ-amiezii", a declarat pentru AFP o femeie în vârstฤƒ de 50 de ani, Sena Isbiler. "Nu am nicio veste, încฤƒ nu a ieลŸit", a adฤƒugat ea. 

"Au fost mici incidente, dar aลŸa ceva, este prima datฤƒ când vedem un astfel de accident, atât de grav", a mฤƒrturisit un miner aflat încฤƒ în stare de ลŸoc. 

Mulลฃi mineri au reuลŸit sฤƒ scape din galerii dupฤƒ explozie, dar la alลฃii nu se poate ajunge, ei fiind blocaลฃi într-un buzunar izolat a declarat pentru AFP un oficial din cadrul minei sub acoperirea anonimatului.

"Prioritatea noastrฤƒ este sฤƒ ajungem la angajaลฃii noลŸtri aflaลฃi sub pฤƒmânt", a declarat presei ministrul Yildiz, care a mers la faลฃa locului.

"Patru echipe de salvare lucreazฤƒ în minฤƒ. Focul creeazฤƒ probleme dar în puลฃurile care nu au fost afectate se injecteazฤƒ oxigen", a adฤƒugat el.

Potrivit primelor mฤƒrturii, explozia a avut loc în jurul orei 12.30 GMT (15.30 ora României), fiind provocatฤƒ de un transformator electric, ลŸi a generat o surpare ce a blocat minerii în galerii.

UPDATE 06.30:  Cel puลฃin 166 de mineri au murit, iar peste 400 se aflฤƒ blocaลฃi în subteran în urma unei explozii ลŸi unui incendiu produse marลฃi la o minฤƒ de cฤƒrbune din vestul Turciei.

ลžaptesute optzeci ลŸi ลŸapte de angajaลฃi se aflau în mina din provincia Manisa (vest) în momentul producerii exploziei, iar peste 400 dintre ei rฤƒmân în continuare blocaลฃi în subteran, a declarat ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, precizând cฤƒ patru mineri salvaลฃi sunt grav rฤƒniลฃi.

UPDATE 19.00: Autoritฤƒศ›ile anunศ›ฤƒ un nou bilanศ› în urma exploziei de la mina din Turcia: cel puศ›in 20 de persoane au murit, conform Mediafax.

Un miner a murit, iar alลฃi aproximativ 300 au rฤƒmas blocaลฃi într-o minฤƒ din vestul Turciei, în urma unei explozii, relateazฤƒ presa turcฤƒ, conform Mediafax.

Accidentul a avut loc într-o minฤƒ de cฤƒrbuni din regiunea Soma (Manisa), la aproximativ 80 de kilometri nord de oraลŸul Izmir, în vestul Turciei.

Guvernatorul regional, Mehmet Bahattin Atci, a declarat pentru postul NTV cฤƒ în minฤƒ a avut loc o explozie, soldatฤƒ cu moartea a cel puลฃin unui miner. Alลฃi patru mineri au fost transportaลฃi la spital.

Deflagraลฃia a avut loc la doi kilometri în subteran, iar aproximativ 20 de mineri au fost salvaลฃi de echipele de intervenลฃie.

"Cred cฤƒ 200-300 de muncitori sunt blocaลฃi în subteran", a spus guvernatorul.

Cele mai citite

Mฤƒsurile de siguranศ›ฤƒ รฎn cabinetele stomatologice: la ce sฤƒ fii atent ca pacient?

Sฤƒnฤƒtatea oralฤƒ este esenศ›ialฤƒ pentru o viaศ›ฤƒ sฤƒnฤƒtoasฤƒ, iar vizitele regulate la dentist joacฤƒ un rol important รฎn menศ›inerea ei. Cu toate acestea,...

Ajutoare de 500 de milioane de euro pentru biocombustibili รฎn Romรขnia

Comisia Europeanฤƒ a aprobat o schemฤƒ de ajutoare de stat, pentru sprijinirea investiศ›iilor รฎn producศ›ia de biocombustibili, pentru o economie โ€žzero netโ€ รŽn cadrul acestei...

PAOK Salonic revine pe primul loc รฎn Grecia dupฤƒ victoria contra nou-promovatei Levadiakos!

Campioana Greciei, PAOK Salonic, a pus capฤƒt unei serii de trei meciuri fฤƒrฤƒ victorie, reuศ™ind sฤƒ cรขศ™tige cu scorul de 2-0 รฎmpotriva echipei Levadiakos,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ