15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialTurcia a reţinut 457 de combatanţi care mergeau în SIRIA. Unul dintre...

Turcia a reţinut 457 de combatanţi care mergeau în SIRIA. Unul dintre ei e ROMÂN

Autorităţile turce au reţinut în primele şase luni ale acestui an 457 de „combatanţi terorişti străini” care încercau să meargă la luptă în Siria.

Dintre cei reţinuţi, unul este român, au declarat surse din cadrul forţelor armate turce, citate de agenţia Anadolu, preluată de Mediafax.

Suspecţii reţinuţi sunt cetăţeni din 32 de ţări, cei mai mulţi fiind chinezi. Potrivit surselor militare, dintre cei 457 de „combatanţi străini”, 241 sunt cetăţeni chinezi, 56 ruşi, 13 britanici, 12 francezi, cinci germani, cinci olandezi, cinci belgieni, doi americani, doi spanioli, doi italieni, doi bulgari, un român, un danez, un slovac şi un australian.

Citeşte şi: Un sat din BALCANI a devenit FORTĂREAŢĂ a grupării Stat Islamic

Pe listă mai figurează 30 de palestinieni, 29 de turkmeni, nouă saudiţi, şapte afgani, şase sud-coreeni, şase tadjici, cinci azeri, trei uzbeci, doi iranieni, doi tunisieni, un brazilian, un marocan, un kazah şi un egiptean.

Potrivit surselor citate, suspecţii au fost arestaţi la frontiera turcă, în timp ce încercau să intre ilegal în Siria, şi sunt consideraţi de autorităţi „combatanţi terorişti străini”.

Într-un anunţ separat făcut anterior, în cursul zilei de miercuri, Statul Major General turc a precizat că autorităţile au oprit în decurs de 24 de ore peste 400 de persoane care încercau să traverseze ilegal graniţele ţării.

Turcia are o frontieră comună de 900 de kilometri cu Siria şi găzduieşte aproape două milioane de refugiaţi din această ţară afectată de un conflict armat între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupările rebele.

Citeşte şi: SUA au executat RAIDURI AERIENE aeriene secrete în Somalia. Vezi ţintele

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă