18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialTur de forta pentru campioanele Sud-Est-ului

Tur de forta pentru campioanele Sud-Est-ului

»  CSU Metal Galati si CVM Tomis Constanta au avut parte in 2008 de prestatii de exceptie.

»  Campioanele voleiului romanesc tind sa isi extinda suprematia absoluta si in anul urmator.

»  Pentru cele doua campioane ale sud-est-ului urmeaza o perioada extrem de dificila cu jocuri in trei competitii: campionat, cupa si intrecerea continentala.

Daca exista o competitie interna ce are parte de favorite certe la trofeu acestea sunt fara doar si poate Divizia A1, atat la feminin cat si la masculin. In ultimi doi ani, CSU Metal Galati a castigat tot ce se putea castiga in Rominia iar baietii de la CVM Tomis au avut parte de acelasi succes. Dupa prima parte a sezonului 2008/2009, cele doua echipe si-au continuat marsul catre noi succese. Galatencele au avut parte de o singura sincopa, meciul pierdut la Iasi cu Penicilina, dar si aceasta a venit pe fondul unei oboseli accentuate cauzata de participarea in Liga Campionilor dar si a numeroaselor accidentari din trupa lui Zoran Kurtes. Chiar si asa, echipa de la Dunare ocupa primul loc al ierarhiei si este urmata de un pluton de sase echipe care se afla la doar trei puncte distanta si gata sa profite de un pas gresit. Cea mai bine pozitionata dintre cele sase este CSV 2004 Tomis Constanta, echipa de pe locul doi. In ciuda acestor date, evolutiile galatencelor din prima partea a intreceri nu dau mari sperante rivalelor. Baietii de pe litoral au avut un parcurs perfect, 13 succese din tot atatea jocuri disputate. Cu un punctaj maxim, formatia antrenata de Stelio De Rocco se situeaza in fruntea clasamentului competitiei.

EUROPA

Evolutii multumitoare

Cele doua campioane ale Romaniei sunt angrenate si in competitiile internationale. Ambele au avut prestatii multumitoare insa trebuie admis ca se putea mai mult. Metal Galati a castigat o singura partida din cele patru disputate in Liga Campionilor insa grupa in care a fost plasata i-a adus in fata adversari de calibru. De partea cealalta, CVM Tomis a parasit Cupa Cev inca de la prima aparitie dar continua in optimile Challenge Cup. Atat Tomis cat si Metal Galati isi reiau parcursul european la jumatatea lunii ianuarie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă