19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTunisiencele intoxicate, banuite ca s-ar fi drogat

Tunisiencele intoxicate, banuite ca s-ar fi drogat

» Anchetatorii nu au stabilit cauzele care au determinat imbolnavirea muncitoarelor cazate la Moneasa

O parte din cele 11 tunisience internate la Spitalul Judetean Arad, in urma intoxicatiei colective de la Moneasa, nu sunt sanatoase din punct de vedere clinic, releva primele rezultate ale analizelor de sange facute in cadrul spitalului. Directorul SJ Arad, dr. Mirandolina Prisca, a declarat ca din analizele de sange reiese ca unele dintre paciente au probleme cu ficatul si ca acestora li se fac investigatii suplimentare. Medicii spun, totusi, ca starea generala de sanatate a muncitoarelor este buna si ca o parte dintre ele vor fi externate marti.
Femeile au urmat tratamente pentru afectiuni stomacale si aveau prescrise medicamente pentru aclimatizare in Romania. Surse din randul anchetatorilor au spus ca cele 11 femei de cetatenie tunisiana care au fost internate in spital nu au consumat alcool. Potrivit surselor, din camerele hotelului in care locuiesc femeile au fost ridicate manusi de lucru pe care era impregnata "o mizerie specifica mediului toxic".
In cazul femeii decedate, procurorii suspicioneaza ca aceasta ar fi avut unele afectiuni cardiace. Potrivit celor afirmate, ieri, de Corina Crisan, medic in cadrul Laboratorului de Medicina Legala Arad, sunt necesare examinari suplimentare a probelor prelevate. "Am so-licitat Institutului de Medicina Legala un examen toxicologic si speram sa primim rezultatele in 24 de ore. Pe langa acesta, vor mai fi efectuate examene histopatologice pe tesuturi prelevate din organe, care dureaza 2-3 saptamani", a precizat Corina Crisan.
Anchetatorii mai spun ca femeile s-au plans ca au lucrat, in unele zile, chiar si 14 ore, fara intrerupere. Surse din randul medicilor au afirmat ca pe bratele femeilor au fost gasite urme de impunsaturi, ceea ce ar putea duce la concluzia ca acestea si-au injectat substante halucinogene.
Prefectul judetului Arad, Gavril Popescu, a anuntat, ieri, ca a dispus efectuarea unei anchete privind conditiile in care lucreaza muncitoarele din Tunisia la fabrica din orasul Ineu, precum si conditiile de cazare a acestora la hotelul din statiunea Moneasa.
Mai multi turisti care si-au petrecut sejurul in statiunea aradeana Moneasa au precizat ca au fost deranjati, in nenumarate randuri, de chefurile tunisiencelor care erau cazate la Hotel "Moneasa". si patronul hotelului "Moneasa", Nicoara Cret, a declarat ca le-a vazut, pe unele dintre tunisience, in nenumarate randuri cumparandu-si votca. "Verific, zilnic, daca au mancat, daca au racoritoare si toate cele necesare. Angajatii mei de la hotel mi-au spus ca le-au vazut de cateva ori ca si-au cumparat votca. Am auzit ca sunt suspiciuni ca ar fi fost drogate, dar, eu cred ca nu e asa", a declarat Nicoara Cret, patronul hotelului "Moneasa".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă