19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTunisia a îngheţat bunurile lui Gaddafi

Tunisia a îngheţat bunurile lui Gaddafi

Tunisia a îngheţat bunurile colonelului Muammar Gaddafi, a declarat joi pentru AFP o sursă apropiată de premierul de tranziţie, Béji Caid Essebsi, citata de Agerpres.

‘Nu este o decizie unilaterală şi Tunisia nu face decât se conformeze unei decizii a ONU’, precizează sursa citată sub protecţia anonimatului, care nu a furnizat mai multe informaţii privind bunurile pe care le-ar deţine liderul libian în Tunisia şi nici referitor la data la care decizia a fost luată.

De la începutul revoltei populare împotriva regimului colonelului Gaddafi, aflat la putere de 42 de ani, şi mai ales de la începerea intervenţiei militare împotriva lui, Tunisia a rămas mută în ceea ce priveşte situaţia din ţara vecină, cu care are relaţii economice foarte importante.

Libia este un partener esenţial pentru Tunisia, al doilea după Uniunea Europeană. 1.200 de firme tunisiene îşi vând aici produsele, ceea ce reprezintă circa 7% din totalul exporturilor tunisiene, iar comerţul bilateral s-a ridicat în 2010 la valoarea de 1,2 miliarde de dinari, respectiv circa 600 de milioane de euro.

De asemenea, două milioane de turişti libieni vin anual să-şi petreacă vacanţele sau să se trateze în Tunisia în clinici private.

Conform revistei tunisiene Réalités, Libia este cel de-al patrulea investitor arab în Tunisia şi un mare furnizor de produse petroliere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă