9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialPrimăria din Tulcea a investit 500.000 de lei într-un steag care se...

Primăria din Tulcea a investit 500.000 de lei într-un steag care se vede din Ucraina

Primarul din Tulcea și-a convins consilierii de opoziție să aprobe investirea a 500.000 de lei din vistierie pentru un drapel. Steagul va fi arborat pe un catarg de 40 de metri, va fi făcut din metal, cu o fundaţie de beton, luminat pe timp de noapte şi va avea 120 de metri pătraţi. Mai mult, drapelul poate fi văzut din Ucraina, din portul Ismail, transmite Digi 24. 

Localnicii nu sunt încântaţi de idee şi cred că banii puteau fi investiţi în altceva.. De exemplu, ar fi putut folosi aceşti bani pentru spitale sau pentru a repara gropile din asfalt.

Drapelul va fi arborat în suburbia Tudor Vladimirescu, peste Dunăre, în vârful promontoriului.Totul a fost votat în ultima sedință de consiliu local, iar proiectul catargului a fost prins în bugetul pe 2015.

Potrivit autorităţilor locale, drapelul României va putea fi văzut de pe navele de croazieră care merg pe Dunăre, dar şi din Ucraina, din portul Ismail.

“Investiţiile în drumuri există, se fac anual, se fac acolo unde s-au finalizat lucrări de infrastructură. Sigur că mai sunt unele rămase în urmă”, spune Bogdan Mihalca, arhitectul şef al Primăriei Tulcea.

Cei din primărie admit că sunt și alte lucruri de pus la punct, dar spun că steagul are importanţa lui.

„Au fost întrebări "De ce?". Şi s-a explicat că acest catarg este foarte important pentru că, în primul rând, reprezintă o investiţie care arată cât de important este drapelul până la urmă”, a declarat Claudia Frandeş, consilier local.

Din grupul consilierilor din opoziție s-au ridicat și alte semne de întrebare. Într-un final, ei susțin că au votat hotărârea de consiliu din compromis.

 „Noi am propus să alocăm spitalului judeţean un milion de lei. Dânşii au spus că nu e legal, dar le-am demonstrat că este legal”, a afirmat Daniel Drăniceanu, consilier local.

În momentul de față, autorităţile aşteaptă studiul de fezabilitate şi speră ca steagul să fie ridicat anul acesta.

Cele mai citite

“Super Tuesday” în campania electorală din SUA. Cetățeni din 16 state își vor alege candidatul

Ziua de marți, 5 martie 2024, este supranumită în SUA "Super Tuesday", întrucât în peste o treime din teritoriul Statelor Unite se vor alege...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

”Au început lucrările cu două utilaje”

Lucrările pe lotul 3 al autostrăzii A7, care leagă localitatea Pietroasele de municipiul Buzău, au început pe 1 martie, dar se pare că...
Ultima oră
Pe aceeași temă