12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTUI pune conditii ca sa revina pe litoralul romanesc

TUI pune conditii ca sa revina pe litoralul romanesc

Autoritatile din turismul romanesc va trebui sa respecte patru conditii minimale pentru ca grupul german TUI sa reinceapa sa opereze in Romania, a declarat agentiei MEDIAFAX, la Berlin, directorul general al firmei Danubius, sucursala din Romania a TUI, Tim Grosse.

"Ne-am intalnit miercuri la targul de turism de la Berlin cu ministrul Turismului din Romania, Elena Udrea, si am discutat despre masuri concrete in urma carora sa se intruneasca conditiile minimale pentru a putea porni din nou operarea pe piata romaneasca", a afirmat Tim Grosse, prezent la Targul de Turism care se desfasoara la Berlin in perioada 11 – 15 martie.

El a adaugat ca sunt patru conditii de baza fara de care grupul german nu s-ar putea intoarce pe piata romaneasca.
Prima dintre acestea este functionalitatea litoralului intr-un sezon bine definit, care sa inceapa cel mai tarziu pe data de 15 mai si sa se incheie pe 15 septembrie.
A doua conditie este necesitatea unor zboruri directe intre orasele din Germania si Constanta, la preturi "competitive".

TUI a mai solicitat ministrului Turismului si inceperea unor campanii de marketing comune, pentru o mai buna promovare a destinatiei Romania.
Ultima conditie a TUI a fost ca tarifele hotelurilor de pe litoralul romanesc sa fie "competitive", in contextul in care in Bulgaria, de exemplu, "declinul turismului pe fondul crizei economice mondiale a facut ca tarifele hotelurilor de pe litoral sa fie un subiect sensibil".

Directorul general al Danubius a afirmat ca aceste conditii preliminare, puse in discutie cu Elena Udrea, au fost considerate de catre ministrul Turismului din Romania ca fiind viabile.
In urma acestor discutii, o delegatie a tour-operatorului german, insotita de Elena Udrea, va vizita in luna mai a acestui an hotelurile de pe litoralul romanesc.
"Pentru a se asigura revenirea TUI pe piata romaneasca in anul 2010, va trebui ca discutiile preliminare cu partea romana sa se incheie la sfarsitul lunii mai, contractarea hotelurilor sa fie efectuata pana la sfarsitul lunii iunie si inceputul lui iulie, iar brosura in care vor aparea hotelurile romanesti sa fie gata in august", a spus Grosse.

El a adaugat ca daca aceste conditii vor fi indeplinite, Romania va fi "prinsa" in cataloagele TUI care vor aparea in septembrie 2009, iar din 2010 sa inceapa sosirile de turisti in Romania.
"TUI a fost placut impresionat de atitudinea doamnei ministru Elena Udrea si de determinarea pe care domnia sa o are pentru a redresa incomming-ul din Romania. Daca Romania va indeplini conditiile pe care noi le-am cerut, nu inseamna ca va ajuta TUI. Competitivitatea nu inseamna ajutor, ci parteneriat de afaceri", a conchis directorul TUI Romania.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...
Ultima oră
Pe aceeași temă