16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTrupul Primei Doamne a Poloniei a ajuns la Varşovia

Trupul Primei Doamne a Poloniei a ajuns la Varşovia

Corpul soţiei lui Lech Kaczynski, Maria, a fost adus marţi la Varşovia, după ce a fost identificat de fratele acesteia, anunţă NewsIn.

 

Potrivit The Times, ea “a fost identificată după lacul de unghii şi verigheta de aur”, a spus Ewa Kopacz, ministrul polonez al sănătăţii.

Corpul Mariei Kaczynska a ajuns la Varşovia în jurul orei locale 10.30 (11.30 ora României), şi va fi transferat la palatul prezidenţial, unde va avea loc o ceremonie privată, la care vor participa numai rudele. Ulterior, sicriul său va fi expus alături de cel al preşedintelui, pentru ca polonezii să le poată aduce un omagiu.

Lech Kaczynski şi Maria vor fi îngropaţi împreună, a spus anterior, la postul de radio RMF, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Jacek Sasin. “Niciunul dintre noi nu-şi poate imagina un alt scenariu decât acesta, cuplul prezidenţial va sta împreună şi vor fi îngropaţi împreună”, a declarat Jacek Sasin. El a adăugat că este în contact permament cu familia preşedintelui Kaczynski, iar problema îngropării împreună a celor doi soţi este de la sine înţeleasă, însă va fi discutată şi cu familia Mariei Kaczynska. Deocamdată este prea devreme, a precizat purtătorul de cuvânt.

Constituţia poloneză nu are prevederi clare în ceea ce priveşte organizarea unor funeralii comune de stat pentru preşedinte şi prima doamnă, precizează Radio Polonia.

Cei doi soţi Kaczynski erau renumiţi pentru dragostea şi grija pe care şi-o purtau de ani de zile. Ei au împreună o fiică, Marta, născută în 1980, care este de profesie avocat.

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă