19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Tricolorii", la primul test

„Tricolorii”, la primul test

» Victor Piturca a convocat 21 de jucatori pentru amicalul cu Croatia, 11 dintre ei fiind din Liga I.
» Surpriza selectionerului pentru primul test al anului este Alex Bourceanu, de la Otelul Galati.

Selectionerul reprezentativei Romaniei, Victor Piturca, a anuntat, ieri, lotul pentru partida amicala cu Croatia, ce se va desfasura pe Stadionul Steaua, miercuri, de la ora 20.45. Pentru primul meci al "tricolorilor" au fost convocati 11 jucatori din Liga I si alti zece care evolueaza in campionatele din strainatate. Din competitia interna, Victor Piturca a chemat la lot patru stelisti, George Ogararu, Dorin Goian, Ovidiu Petre, Banel Nicolita, doi dinamovisti, Bogdan Lobont, Gabi Tamas, doi de la FC Timisoara – Costel Pantilimon si Gigel Bucur, si cate un jucator de la Universitatea Craiova – Florin Costea, Otelul Galati – Alex Bourceanu, FC Arges – Iulian Tames.
Jucatorii asteptati sa vina din strainatate la reunirea lotului de luni, de la ora 12.00, sunt Cosmin Contra (Getafe), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Mirel Radoi (Al Hilal), Razvan Rat (sahtior Donetk), Mihaita Nesu (FC Utrecht), Paul Codrea (AC Siena), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Florentin Petre (Terek Groznii), Adrian Mutu (AC Fiorentina) si Ciprian Marica (VfB Stuttgart).

Surpriza vine din campionatul intern, de unde Victor Piturca i-a convocat pe Iulian Tames (FC Arges) si Alex Bourceanu (Otelul Galati). Galateanul, in varsta de 23 de ani, se afla la prima prezenta in lotul primei reprezentative. Tanarul mijlocas, care a debutat in Liga I la inceputul acestui sezon, l-a impresionat pe Piturca la jocurile de verificare de la finalul turului Ligii I, cand selectionata divizionara a disputat doua meciuri amicale impotriva reprezentativei de tineret si contra Stelei. Dintre "stranierii" convocati initial, selectionerul a decis sa renunte la fundasul lui Lazio Roma, stefan Radu.
Meciul-test cu Croatia este unul in urma caruia Victor Piturca poate definitiva echipa pentru meciurile cruciale de la sfarsitul lunii martie-inceputul lunii aprilie, cu Serbia, respectiv Austria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010, din Africa de Sud. Insa, spre deosebire de alte meciuri amicale, acesta incurca putin socotelile antrenorilor echipelor din Liga I, care in aceasta perioada incearca si ei sa-si contureze formatia pentru returul sezonului 2008-20009. Marius Lacatus pare a fi cel mai afectat, timp de patru zile fiind obligat sa nu se bazeze pe patru dintre cei mai importanti jucatori.

Biletele pentru meciul amical dintre Romania si Croatia au preturi cuprinse intre 10 si 25 de lei, fiind scoase la vanzare de ieri doar la casele de la Stadionul Steaua. Tichetele vor putea fi achizitionate si in ziua meciului, de la ora 12.00 pana la ora 18.00. La peluze, un bilet costa 10 lei, la Tribunele I si a II-a, pretul este de 15 lei, in timp ce la Tribuna 0, un tichet costa 25 de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă