20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTricolorii-grupa de cosmar la Euro 2008

Tricolorii-grupa de cosmar la Euro 2008

Nici ca se putea mai greu: Romania va juca la Campionatul European cu Italia, Franta si Olanda intr-o grupa de cosmar. Este cea mai grea si echilibrata grupa de la Euro 2008.

Pesimistii spuneau inaintea tragerii la sorti ca Romania va avea parte de o grupa infernala la Euro 2008 si, din pacate, au avut dreptate! Nationala condusa de Victor Piturca va trebui sa se loveasca de campioana mondiala Italia, vicecampioana mondiala Franta (de asemenea, fosta campioana mondiala si europeana), si fosta dubla vicecampioana mondiala Olanda. Mai greu de atat, sincer, nu se putea!
Dar iata cum arata cele patru grupe ale Turneului Final:
Grupa A: Elvetia, Cehia, Portugalia, Turcia
Grupa B: Austria, Croatia, Germania, Polonia
Grupa C: Olanda, Italia, Romania, Franta
Grupa D: Grecia, Suedia, Spania, Rusia
Pana la Turneul Final (care va avea loc in perioada 7-29 iunie, in Elvetia si Austria) mai e destul, dar sa vedem acum primele declaratii "la cald" ale oficialilor nostri. "Grupa e extrem de grea – e de parere selectionerul Victor Piturca –, este cea mai grea de la acest Turneu Final. Eu spun ca totusi este o grupa frumoasa pentru ca avem si vom avea experienta frumoasa jucand cu campioana mondiala, vicecampioana, cu Olanda pe care o cunoastem foarte bine. Fotbalul e fotbal, echipa Romaniei a demonstrat contra unor adversari extrem de puternici ca poate sa joace la acest nivel si poate sa invinga. Sper ca echipa noastra sa fie in cea mai buna forma fizica, psihica si sa trecem de aceasta grupa. Am obtinut punctele extrem de greu cu Olanda, dar avantajul este ca o cunosc foarte bine. E posibil sa ne calificam, dar si sa venim si fara nici un punct, dar eu cred ca putem realiza o calificare din grupa".
Mircea Sandu s-a gandit si la aspectul financiar. "Eu, daca as fi jucator, as spune ca mai frumos decat atat nu se putea. Insa, fiind conducator, spun ca mai greu decat atat nu se putea. Jucam in Elvetia, unde sunt costuri mai mari, taxe mai mari. Dar din punct de vedere sportiv este foarte frumos".

Programul grupei C:
9 iunie: Romania-Franta (Zürich); Olanda-Italia (Berna)
13 iunie: Italia-Romania (Zürich); Franta-Olanda (Berna)
17 iunie: Olanda-Romania (Berna); Italia-Franta (Zürich)

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă