26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialTribunalul Teleorman a admis anularea deciziilor de recalculare a pensiilor militare

Tribunalul Teleorman a admis anularea deciziilor de recalculare a pensiilor militare

Tribunalul Teleorman a admis, astăzi, primele acţiuni ale cadrelor militare disponibilizate, prin care s-a solicitat anularea deciziilor de recalculare a pensiilor, fiind vorba despre 16 dosare, a declarat  avocatul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Costel Gîlcă, potrivit Mediafax.

Costel Gîlcă a precizat că, la nivelul întregii ţări, sunt peste 12.000 de reclamanţi din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, prima decizie fiind cea de la Tribunalul Teleorman.

Prin cererea de chemare în judecată, reclamanţii au solicitat anularea deciziilor de recalculare a pensiilor contestate, emise de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi menţinerea deciziilor de stabilire a cuantumul pensiei conform cuantumului plătit în luna decembrie 2010.

Reclamanţii au mai cerut obligarea MAI la plata diferenţei dintre pensia de serviciu stabilită şi plătită în decembrie şi pensia recalculată conform Legii 119/2010 şi HG 735/2010, de la 1 ianuarie 2011 şi până la repunerea în plată a pensiei iniţiale sau până la emiterea unei noi decizii de recalculare, precum şi a dobânzilor rezultate.

O altă solicitare a vizat plata cheltuielilor de judecată.

Instanţa supremă a decis definitiv, pe 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010. Instanţa a apreciat, în motivarea decizie, că HG 735 discriminează beneficiarii pensiilor care nu au depus cereri de recalculare. ICCJ a precizat că HG 735/2010 – act administrativ unilateral cu caracter normativ – produce efecte „erga omnes”, ca şi sentinţa contestată cu recurs.

Cele mai citite

Pilații din Pontus Euxinus

În politica noastră cea de toate zilele – ia-o, Doamne, și du-o de aici! -, prinde rădăcini tot mai solide un obicei care,...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...
Ultima oră
Pe aceeași temă