20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTribunalul Iasi a dat unda verde celui mai ambitios proiect al Moldovei

Tribunalul Iasi a dat unda verde celui mai ambitios proiect al Moldovei

Magistratii Tribunalului Iasi au respins anularea contractului de asociere dintre Consiliul Municipal Iasi si grupul de firme Iulius Grup pentru realizarea celui mai ambitios proiect public-privat din Moldova. Proiectul Palas, in valoare de peste 100 milioane de euro, care prevede refacerea si modernizarea centrului istoric al Iasiului, are unda verde pentru a fi pus in practica.
La sfarsitul anului trecut, razboiul declansat de Ion Solcanu impotriva pretendentului la „tronul” PSD Iasi, Gheorghe Nichita, a lovit in proiectul Palas. Seniorul de la Iasi si-a pus la lucru lacheii, care au actionat in judecata asocierea dintre Primaria Iasi si grupul de firme. Controversatul om de afaceri Zaharia Schrotter, sotul creatoarei de moda, a dat in judecata Consiliul Local Iasi impotriva acestei asocieri. Magistratii Tribunalului Iasi au decis ca Zaharia Schrotter nu poate solicita anularea contractului de asociere dintre Consiliul Local Iasi si SC Iulius Group SRL in vederea realizarii proiectului Palas. „A fost admisa exceptia lipsei de interes a reclamantului Zaharia Schrotter invocata de paratii Consiliului Local si SC Iulius Group SRL. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului invocata de aceiasi parati”, se arata in hotararea instantei.

Tensiunile au ramas intre cele doua tabere

Initial, Ion Solcanu a atacat proiectul Primariei iesene cu oamenii de casa din CLM Iasi, cu dosare grele la DNA. S-a lovit insa chiar de opozitia propriilor supusi, consilierii PSD votand impotriva vointei lui Solcanu. Urmatorul pas al Seniorului de Iasi a fost asmutirea unor oameni de afaceri controversati, cu interese mari in acapararea terenurilor Comunitatii Evreiesti din Iasi. Zaharia Schrotter si Sorin Ionescu au demarat un razboi mediatic, sustinut financiar de cercurile apropiate lui Ion Solcanu, dar nu s-a obtinut succesul scontat. Acum, magistratii Tribunalului Iasi au dat lovitura de gratie oamenilor lui Solcanu, tensiunile ramanand insa intre cele doua tabere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă