19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTribunalul Antidoping va judeca dosarul Mutu la 19 aprilie

Tribunalul Antidoping va judeca dosarul Mutu la 19 aprilie

„Tribunalul Naţional Antidoping a comunicat că preşedintele Francesco Plotino a fixat audierea în cazul Adrian Mutu pentru data de 19 aprilie 2010, la ora 10.30 (n.r. – ora 11.30 în România). Şedinţa se va ţine la Palatul Bonifati (n.r – la Stadionul Olimpic din Roma), sala Champions”, se arată în comunicatul CONI, citat de Mediafax.

Procuratura antidoping a Comitetului Olimpic Italian (CONI) a dispus, miercuri, trimiterea cazului jucătorului echipei Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină, în faţa Tribunalul Naţional Antidoping, cu propunere de suspendare pe o perioadă de un an.

Procurorul antidoping din cadrul CONI, Ettore Torri, a considerat că Mutu se află la prima abatere şi a cerut suspendarea jucătorului pentru o perioadă de un an, conform articolului 10.4 din codul WADA, care prevede circumstanţe atenuante şi posibilitatea reducerii suspendării dictate în cazul unui sportiv depistat pozitiv, dacă acesta poate dovedi cum a intrat produsul respectiv în organismul său şi că prin consumarea acelei substanţe nu s-a intenţionat creşterea performanţelor sportive.

Adrian Mutu ar fi riscat o suspendare de până la patru ani, dacă se considera că este recidivist.

Al doilea scandal de dopaj în care este implicat Adrian Mutu a izbucnit la 28 ianuarie, când Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anunţat că atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei. La numai 24 de ore, CONI a informat că este pozitiv şi rezultatul testului efectuat de Mutu după meciul Lazio – Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc în 20 ianuarie.

Mutu a fost suspendat provizoriu de către CONI, începând cu 28 ianuarie, iar atacantul român a renunţat să ceară analiza probelor B.

Mama lui Mutu a susţinut că jucătorul a luat un medicament pentru slăbit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria că ar fi conţinut sibutramină.

Jucătorul a fost audiat la 3 martie, iar presa italiană a precizat că verdictul în cazul său va fi dat la finalul lunii aprilie.

Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping solicitat de club.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă