14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialTrezorierul partidului la putere în Catalonia a fost arestat pentru corupţie

Trezorierul partidului la putere în Catalonia a fost arestat pentru corupţie

Trezorierul partidului CDC, aflat la putere în Catalonia, Andreu Viloca, a fost reținut pentru corupție, scrie Mediafax. LIderul partidului, Arthur Mas, a calificat acțiunea drept o “vânătoare de vrăjitoare”.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a anunţat că cel puţin 11 persoane, inclusiv trezorierul Andreu Viloca, au fost arestate miercuri, într-o serie de descinderi.

Preşedintele Departamentului pentru Lucrări Publice de la nivelul regiunii şi mai mulţi directori se află printre cei arestaţi, la capătul unei anchete de lungă durată în legătură cu activitatea Partidului Convergenţa Politică a Cataloniei (CDC), principala forţă politică din spatele mişcării secesioniste din Catalonia.

Autorităţile spaniole suspectează partidul că a perceput comisioane de la companii în schimbul unor proiecte de lucrări publice.

Liderul CDC Arthur Mas, susţine că el şi formaţiunea sa sunt “ţinte ale unei vânători de vrăjitoare” din cauza eforturilor de despărţire de Spania.

“Nu vor găsi nimic, pentru că nu există nimic ilegal în acele proiecte”, a spus el.

Anul trecut, poliţia l-a reţinut pe un fost primar al partidului din oraşului El Vendrell pentru că ar fi luat mită în schimbul unor contracte de lucrări publice.

Fondatorul CDC şi fostul său lider istoric Jordi Pujol a demisionat din toate funcţiile onorifice pe care le deţinea anul trecut, după ce a recunoscut că a ţinut secrete conturi bancare, cu bani nedeclaraţi, timp de zeci de ani.

Catalanii susţin în mare măsură dreptul de a organiza un referendum pentru a se despărţi de Madrid, dar au păreri împărţite despre secesiune, potrivit unor sondaje.

 

Cele mai citite

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă