22.1 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialTrenurile au întârzieri de peste 100 de minute, din cauza vremii nefavorabile

Trenurile au întârzieri de peste 100 de minute, din cauza vremii nefavorabile

Condiţiile meteorologice nefavorabile au dus, luni, la anularea unui tren de călători, în timp ce alte două trenuri vor ajunge la destinaţie cu o întârziere de peste 100 de minute, informează Agerpres.

“Traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă, cu ninsoare și rafale de vânt la nivelul caii de rulare. Din cele peste 1.200 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic pe rețeaua feroviară, un singur tren a fost anulat astăzi din cauza condițiilor meteo: IR 1880, Târgoviște — Titu. Pasagerii au fost preluați de următorul tren din grafic”, se menționează într-un comunicat CFR.

De asemenea, IR 1742, Satu Mare — Oradea — București și IR 1892, Craiova — Pitești — București Nord, au ajuns la destinație cu o întârziere de peste două ore din cauza unor defecțiuni. Totodată, trenurile IR 1873, Golești — Parc Krețulescu si IR 347, Viena — București Nord, vor ajunge la destinație cu o întârziere de aproximativ 100 de minute.

Reprezentanții companiei subliniază că, în situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane și le va acorda asistența necesară.

În toate unitățile feroviare (stații, revizii, depouri, etc) se intervine constant pentru deszăpezire și pentru asigurarea condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.

Pasagerii pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru eventuale parcursuri neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Cele mai citite

Rareș Bogdan nu mai e singurul care afișează AUR la Bruxelles

Ilustrație: Marian Avramescu Europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan nu va mai fi singurul cu AUR mult la mână, dintre românii din Parlamentul...

Șeful NATO consideră armele nucleare „garanţia supremă de securitate” a NATO

Vorbind cu reporterii înainte de o reuniune de două zile a miniştrilor apărării din cadrul NATO la Bruxelles, care va include şi o reuniune...

Un adolescent a fost reținut la Ploiești în urma altercației cu alți doi minori

Trei adolescenţi au fost implicaţi, miercuri după-amiază, într-o bătaie pe bulevardul Independenţei din municipiul Ploieşti, unul dintre ei fiind reţinut de poliţişti, potrivit agerpres.ro. "Poliţiştii...
Ultima oră
Pe aceeași temă