15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialTrenul regal a oprit în Gara Craiova. Membrii familiei regale, întâmpinaţi de...

Trenul regal a oprit în Gara Craiova. Membrii familiei regale, întâmpinaţi de mii de oameni

Principesa Moștenitoare Margareta, Principesa Maria și Principele Radu au ajuns, marți, în Gara Craiova cu trenul regal, care în aceste zile reface simbolic drumul Drobeta Turnu Severin-București, parcurs în urmă cu 150 de ani de Regele Carol I. Membrii familiei regale au făcut un popas de câteva zeci de minute, timp în care au vizitat o expoziție organizată în gară cu imagini din principalele gări din Dolj, scrie Agerpres. 

Membrii familiei regale au fost întâmpinați de câteva mii de persoane, între care şi primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, și prefectul județului Dolj, Nicolae Sorin Răducan. Reprezentanții Regionalei CFR Craiova le-au înmânat oaspeților medalii realizate cu prilejul împlinirii a 120 de ani de la construcția căii ferate Craiova-Calafat.

Garnitura în care se află membrii familiei regale trece prin județele Mehedinți, Dolj, Olt și Dâmbovița şi încheie călătoria la București. 

Conform unui comunicat de presă al Casei Regale, trenul aducerilor aminte a plecat din Drobeta Turnu Severin marți dimineața, la ora 8,30, și a oprit în gările Filiași și Craiova.

Următoare oprire va avea loc în Gara din Slatina, unde trenul se va opri timp de zece minute, iar a patra în orașul Titu, la ora 16,13, unde trenul va staționa 12 minute, gara din Titu fiind istoric legată de Regele Carol I și de Regina Elisabeta. Suveranii își așteptau adesea aici musafirii oficiali și se urcau în tren alături de aceștia pentru a parcurge împreună drumul către București — Cotroceni.

Ultima oprire a trenului, în ziua de 1 decembrie 2015, va fi la Gara Regală Băneasa, la ora 17,16, se mai arată în comunicatul menționat.

 

 

 

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă