19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTrenul internaţional Republica Moldova - România care circula până la Vaslui, anulat

Trenul internaţional Republica Moldova – România care circula până la Vaslui, anulat

Trenul internaţional Republica Moldova-România, care circulă până în localitatea vasluiană Bogdăneşti, va fi anulat de societatea de transport feroviar din Republica Moldova, potrivit noului mers al trenurilor din ţara vecină, care va intra în vigoare de vineri, informează Mediafax.

Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, punctul de trecere a frontierei de la Fălciu şi-a suspendat activitatea, odată cu anularea singurului tren care trecea prin respectiva vamă feroviară de pe graniţa de est a României.

Măsura închiderii provizorii a Vămii Fălciu, judeţul Vaslui, a fost luată în urma deciziei societăţii de transporturi feroviare din Republica Moldova de a scoate din circulaţie, prin noul mers al trenurilor valabil de la 3 decembrie, garnitura care circula pe relaţia Stoianovka (Republica Moldova) – Bogdăneşti (România).

„Am fost informaţi de CFR Călători că trenul internaţional Republica Moldova – Bogdăneşti, judeţul Vaslui, va fi anulat începând cu data de 3 decembrie. În consecinţă, poliţiştii de frontieră care lucrau în punctul de trecere a frontierei din Fălciu au fost detaşaţi în alte posturi de pe graniţa de est a României aferentă judeţului Vaslui”, a declarat, joi, Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

CFR Călători nu poate să introducă un tren de persoane care să circule în Republica Moldova, pe relaţia Bogdăneşti – Stoianovka, având în vedere că linia ferată care uneşte cele două ţări, prin podul de peste râul Prut, are ecartamentul mai mare decât cel românesc, fiind unul specific ţărilor ex-sovietice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă