28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialTrendy and cool

Trendy and cool

Noutati de toamna (V)
z z Nokia 5610 XpressMusic este unul dintre ultimiele modele de telefoane mobile anuntate de Nokia pentru sfarsitul acestui an, un aparat pe care il putem numi un veritabil player multimedia portabil, putand sa redea mai multe tipuri de fisiere imagine, audio sau video. La capitolul imagine trebuie neaparat sa mentionam faptul ca Nokia 5610 are o camera cu o rezolutie de 3,2 megapixeli si dispune de un ecran de 2,2 inch care poate reda imaginile in 16 milioane de culori. Aceasta inseamna ca nu veti remarca diferentele intre vizionarea imaginii pe ecranul telefonului mobil si cea de pe ecranul calculatorul (exceptam aici dimensiunea fotografiei!). Camera aparatului – capabila de un zoom de 8x, este dotata si cu un flash puternic, lucru care permite realizarea de imagini destul de bune si in conditii de luminozitate mai slabe. La capitolul muzica, amintim cardul de 4GB care vine in pachet cu telefonul, si poate stoca pana la 2.000 de melodii in format mp3. Bateria lui Nokia 5610 este una destul de puternica, aparatul putand fi folosit ca mp3 player timp de 22 de ore, utilizand castile din cutie. Daca se cupleaza aparatul la niste boxe compatibile, atunci durata de viata a bateriei se reduce cu aproximativ 33%. Telefonul care functioneaza in toate tipurile de retele GSM este compatibil 3G si poate fi folosit si pentru navigarea pe Internet (direct pe mobil sau prin cuplarea sa la un calculator personal), deoarece incorporeaza si capacitati GPRS/EGPRS/HSCSD/WCDMA. Pentru transferul intre telefon si calculator
se foloseste un cablu USB si programul Nokia PC Suite.
Pret estimativ: 1.000 lei
Web: http://europe.nokia.com/5610

z z SanDisk Micro SDHC 8GB este o noua solutie de stocare pe care o propune producatorul american, solutie care va fi disponibila si in tara noastra pana la sfarsitul lunii noiembrie. Lansat ca un contraatac la Toshiba, care are un card de 4GB, dispozitivul SanDisk este compatibil cu multe modele de camere foto digitale si telefoane mobile, cei care au nevoie de foarte mult spatiu de stocare (si de un dispozitiv portabil in acelasi timp) urmand a fi foarte incantati de aceasta inovatie. La capitolul minusuri putem nota faptul ca nu toate cititoarele de carduri vor putea recunoaste noul dispozitiv, astfel transferul datelor card-pc-card putand fi ingreunat, presupunand conectarea la PC a aparatului in care se stocheaza cardul, acest lucru reducand viteza de copiere a fisierelor.
Pret estimativ: 300 lei
Web: www.sandisk.com

z z TTXUSB este un dispozitiv destinat DJ-ilor care doresc un "turntable" care sa beneficieze de posibilitatea conectarii sale la un calculator, printr-un cablu USB. Utilizatorii "casnici" il pot utiliza pentru a-si transforma colectia de discuri (viniluri) intr-o veritabila biblioteca audio in format mp3. Nu stim cati DJ romani ar fi interesati de un asemenea aparat, dar noi il prezentam pentru ca am avut niste cititori care ne-au intrebat cum isi pot trece melodiile de pe discuri de pick-up in format digital. Desi destul de piperat, pretul se justifica in cazul celor care au cateva zeci de discuri.
Pret: 239 dolari (se mai adauga taxe vamale de 3,5% pentru comenzile din S.U.A.)
Web: www.numark.com/ttxusb z
Pagina de CRISTIAN CURUS
cristian.curus@romanialibera.ro

Online
BlueString.com –
5GB spatiu pentru stocarea datelor

De la providerul american de servicii online AOL soseste un nou produs: servicii de stocare a documentelor multimedia – imagini, muzica si video. Unul dintre cele mai generoase servicii, noul BlueString Beta – www.bluestring.com, ofera spatiu de stocare gratuit de 5GB, utilizatorul putand incarca cat de multe fisiere doreste, insa fiecare fisier in parte nu poate depasi 50MB ca dimensiune. Dupa ce le stocheaza pe server, utilizatorul poate "impartii" (sharing) fisierele cu cine doreste, deoarece fiecaruia ii este alocat un link. Serviciul a fost creat pentru a veni in ajutorul celor care erau nemultumiti de dimensiunile limitate ale atasamentelor pentru e-mailuri, iar AOL estimeaza ca intr-o luna de zile va avea cel putin un milion de utilizatori din intreaga lume care vor folosi BlueString. Se pot crea galerii de imagini, printr-un simplu proces drag-and-drop, pe fundal putand fi inserata si o "coloana sonora", galeria putand fi transformata foarte usor (prin aplicarea procesului "fade") intr-una automata, in care, la un anumit interval de timp, pozele se vor succeda automat. Galeriile nu pot fi vizualizate decat daca utilizatorul trimite link-ul de acces prietenilor. Aici, BlueString capata o bila neagra. AOL a promis ca prima versiune oficiala va contine si alte functii decat cea Beta, fiecare user urmand a avea o pagina dedicata, disponibila tuturor, de genul www.bluestring.com/username/.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă