20.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialTrei zile de doliu naţional în Turcia, în urma accidentului minier

Trei zile de doliu naţional în Turcia, în urma accidentului minier

Turcia a decretat trei zile de doliu naţional în urma accidentului minier din vestul ţării, soldat cu moartea a sute de persoane, informează Mediafax.

"Din cauza catastrofei produse în mina din Soma, au fost decretate trei zile de doliu începând de (marţi) 13 mai", a anunţat miercuri biroul de presă al premierului Recep Tayyip Erdogan.

Cel puţin 200 persoane au murit şi alte câteva sute au rămas blocate în subteran în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din vestul Turciei.

Şaptesute optzeci şi şapte de angajaţi se aflau în mina din provincia Manisa (vest) în momentul producerii exploziei, iar peste 400 dintre ei rămân în continuare blocaţi în subteran, a declarat ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, precizând că patru mineri salvaţi sunt grav răniţi.

"Bilanţul morţilor, care deja este foarte ridicat, ajunge într-un punct foarte îngrijorător. Dacă a fost neglijenţă, nu vom închide ochii. Vom lua toate măsurile necesare, între care măsuri administrative şi legale", a declarat ministrul Energiei Taner Yildiz.

Cele mai citite

A căzut într-un canal adânc de patru metri într-un parc din Capitală

Un bărbat în vârstă de 45 ani a căzut într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime, în parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al...

Tottenham pierde dramatic după ce a condus cu 2-0 împotriva lui Brighton!

Ange Postecoglou, tehnicianul lui Tottenham, a avut o reacție dură după una dintre cele mai dificile înfrângeri din cariera sa, suferită pe terenul lui...

De ce este importantă calitatea umpluturii pentru fotoliul tău puf?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă