12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialTrei zile de doliu la Curtea de Argeș, orașul în care va...

Trei zile de doliu la Curtea de Argeș, orașul în care va fi înmormântată regina Ana

Autoritățile din Curtea de Argeș au decretat trei zile de doliu, după moartea reginei Ana. Astfel, evenimentele planificate în perioada 12-14 august, cu ocazia Zilelor Municipiului, vor fi amânate, informează Mediafax.

Primarul municipiului Curtea de Argeş, Constantin Panţurescu, a declarat, marţ că pentru perioada în care va avea loc înmormântarea Reginei Ana a României erau programate o serie de manifestări artistice, însă autorităţile au decis amânarea acestora.

„Tocmai am avut o întâlnire cu cei din Consiliul Local, am comunicat hotărârea luată în urma discuţiei cu reprezentanţii Casei Regale, iar consilierii au fost cu toţii de acord. Astfel, amânăm Zilele Municipiului Curtea de Argeş, sărbătoare care trebuia să fie în perioada 13-15 august, de Sfântă Mărie. Intenţionăm să desfăşurăm Zilele Municipiului pe 8 septembrie, atunci când e din nou sărbătoare. Moartea Reginei Ana e un moment istoric pe care trebuie să îl gestionăm cât putem de bine. Nu e un eveniment planificat. Pentru distracţie nu ne trebuie o dată anume. Am convocat toate serviciile din municipiu. Cu toţii suntem la datorie. Sunt multe de făcut în municipiu, dar sperăm să fim cu toate gata la timp. Spre exemplu, în această perioadă se desfăşurau lucrări de asfaltare. Forţăm puţin nota pentru ca totul să fie gata mai repede”, a spus Constantin Panţurescu.

Citește și: VIDEO: Decesul reginei Ana. Slujbă de înmormântare ortodoxă, la Curtea de Argeș și ceremonie catolică, la București. Programul funeraliilor

Principesa Ana de Bourbon-Parma, soţia regelui Mihai, va fi înmormântată la Curtea de Argeș, unde se află Catedrala Episcopală și Regală. Potrivit primarului municipiului, Constantin Panţurescu, înmormântarea Reginei Ana va avea loc în data de 13 august, începând cu ora 15.00. La înmormântarea Reginei Ana vor participa peste 15.000 de persoane.

Regina Ana a decedat luni, la vârsta de 92 de ani.

Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale.

 Familia Regală anunţă mare doliu pentru primele 7 zile de la înmormântare şi doliu timp de 40 de zile.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă