Trei artişti români s-au calificat în etapa a doua a secţiunii Pian a Concursului Internaţional "George Enescu" 2014, care se va desfăşura duminică şi luni, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, potrivit Mediafax.
Trei pianişti din Rusia, doi din Coreea de Sud, trei din România, unul din Statele Unite ale Americii, unul din Ucraina, unul din Grecia şi unul din Spania s-au calificat pentru etapa a II-a a Concursului
Enescu, secţiunea Pian.
Etapa I a Concursului Internaţional "George Enescu", secţiunea Pian, s-a desfăşurat în zilele de 17, 18 şi 19 septembrie, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi la etapa a II-a. Aceştia sunt Evgeny Brakhman (Rusia), Sang-Il Han (Coreea de Sud), Tatiana Chernichka (Rusia), Peter Klimo (Statele Unite ale Americii), Vassilis Varvaresos (Grecia), Dmytro Pivnenko (Ucraina), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia), Daniel Dascălu (România), Adela Liculescu (România), Woogil Park
(Coreea de Sud), Aurelia Vişovan (România).
Juriul secţiunii Pian este format din Jean Claude Pennetier (preşedintele juriului), Rolf Dieter Arens, Dana Borşan, Philippe Dinkel, Wolfgang Manz, Andrey Pisarev şi Alan Weiss.
Etapa a II-a (eliminatorie) se va desfăşura duminică şi luni, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Semifinala va avea loc miercuri, iar finala concursului, concertul cu orchestră, se va desfăşura în data de 27 septembrie, la Ateneul Român, de la ora 19.00.
Pentru finală, accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face
la prima pauză.
De asemenea, 100 de locuri în aer liber sunt disponibile pentru public în faţa Ateneului Român unde Finala de Pian a Concursului Enescu va fi transmisă live. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR 2 şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.
Concursul Internaţional "George Enescu" este construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România. La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni – în calitate de director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar, în anul 1912, a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie -, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.