14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Trei presupuși jihadiști sirieni au fost arestați. Ei ar fi fost...

UPDATE. Trei presupuși jihadiști sirieni au fost arestați. Ei ar fi fost trimiși în Germania de gruparea Stat Islamic. Ministru de Interne: Refugiații sunt suspectați de legături cu atentatele din Paris

UPDATE 17.53: Cei trei refugiați sirieni suspectați de legături cu autorii atentatelor comise la Paris, a declarat ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, citat de DPA, potrivit Agerpres.

 

———-

Trei sirieni cu vârste între 17 și 26 de ani au fost arestați de polițiștii germani, îm landul nordic Schlenswig-Holstein. Ei sunt suspectați că au fost trimiși în Germania, în noiembrie 2015, de gruparea Stat Islamic, informează Reuters, citat de Agerpres.

Într-un comunicat de presă al procurorilor germani se precizează că ei au fost trimiși de gruparea Stat Islamic „fie pentru a duce la capăt o misiune pentru care au fost deja informaţi, fie pentru care aşteptau instrucţiuni suplimentare”.

Până în prezent nu au fost descoperite planurile unei misiuni concrete a acestora. Totodată, autorităţile germane nu au putut să precizeze dacă existau indicii că un atac terorist urma să aibă loc.

 

Peste un milion de migranţi au trecut anul trecut frontierele germane, iar recent au apărut îngrijorări cu privire la prezenţa migranţilor după o serie de atacuri violente, printre care se numără trei atentate comise de către solicitanţi de azil. De asemenea, două atacuri, care au zguduit în lurmă cu două luni landul bavarez, au fost revendicate de către jihadiştii Statului Islamic.

 

 

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă