19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTrei piete din sectorul 1, modernizate

Trei piete din sectorul 1, modernizate

»  La doua dintre spatiile agroalimentare, respectiv pietele 1 Mai si Aviatiei, se lucreaza deja, termenul de finalizare fiind stabilit pentru prima jumatate a anului viitor.

»  In cazul Pietei Amzei, modernizarea va incepe in primele luni ale lui 2008 si va presupune o transformare integrala a zonei.

Pentru reconfigurarea pietelor, Primaria Sectorului 1 a alocat de la bugetul local suma de 10 milioane RON. In cazul Pietei 1 Mai, bugetul stabilit este de 6,1 milioane RON, bani proveniti atat din surse proprii, cat si externe. Aici va fi construit un nou corp de cladire cu regim P±1, iar parterul va fi folosit ca spatiu agroalimentar pentru micii producatori. La etaj se vor organiza spatii comerciale, care vor fi inchiriate societatilor comerciale. Cladirea va fi dotata cu instalatii moderne de apa, canal, incalzire etc. "In paralel, va fi modernizat pavilionul existent al pietei, refacandu-se integral instalatiile de incalzire si ventilatie.
Pentru ecologizarea zonei exterioare se va revizui intreaga canalizare, fiind prevazute bazine decantor-separator de impuritati pentru apele menajere inainte de deversarea in canalizarea orasului", a spus Robert Nitu, directorul Administratiei Pietelor Sector 1.

Inchidere perimetrala
Piata Aviatiei va beneficia de inchidere perimetrala a platoului acoperit cu panouri verticale pliante, realizate din tamplarie de aluminiu cu strat de rupere termica. Acoperisul va fi compus din panouri termoizolante cu fete striate din tabla cutata si luminatoare din policarbonat. De asemenea, lucrarile de modernizare cuprind si devierea retelei de apa potabila, devierea retelei de canalizare, preepurarea apelor uzate etc. In paralel, va fi creata o zona de depozitare a produselor, amplasata pe pastila de la nord de platoul pietei. Totodata, se va construi o ghena de gunoi in partea de nord-vest, creandu-se noi locuri de parcare in completarea amenajarilor exterioare.

Piata Amzei, sub pamant

Dintre cele trei spatii agroalimentare, Piata Amzei este cea care va cunoaste o transformare de-a dreptul radicala, atat a aspectului exterior, cat si a celui interior. Dispunand de parcare subterana, piata agroalimentara va avea o suprafata de 2.000 de metri patrati si va fi situata sub Teatrul "Ion Creanga". Singura cale de acces pentru masini va fi str. Christian Tell, unde la nivelul solului ar putea fi construita si o alta parcare. La sol, pe partea de est a pietei, pot fi organizate temporar piete volante, pe o suprafata nu mai mare de 700-800 de metri patrati.  

 

CONCURS
» Reamenajare integrala

"Pentru Piata Amzei am lansat, impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania, un concurs vizand reamenajarea integrala a spatiului agroalimentar. Competitia a fost castigata de arhitectul Andrei Fenyo", a declarat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă