20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTrei pentru Europa la U Transilvania

Trei pentru Europa la U Transilvania

În ultimele două săptămâni oficialii echipei de handbal masculin „U” Transilvania Cluj au trecut de la agonie la extaz. Acum 10 zile, managerul Mihai Tritean, împreună cu antrenorul Constantin Ştefan, se plângea de cele patru accidentări importante din lot, care au dus la renunţarea luptei pentru un loc de cupă europeană în acest sezon.

După doar o săptămână, însă, ardelenilor le-a revenit zâmbetul pe buze, iar joi, aceştia au organizat o conferinţă de presă în care au prezentat trei achiziţii şi, cel puţin declarativ, visul european a renăscut. Dacă Marius Mocanu a venit de la HCM Constanţa, Predrag Vuiadinovic şi Ionuţ Irimuş au venit la „U” Transilvania de la UCM Reşiţa, o formaţie aflată în colaps financiar. „De la ultima noastră întâlnire s-au schimbat multe la echipă şi mă bucur că am reuşit să aducem aceşti trei jucători valoroşi. Când am venit la „U” am zis că vreau să fac totul pentru ca această formaţie să joace în cupele europene, iar prin aceste trei achiziţii se anunţă un viitor luminos pentru noi. Sunt foarte mulţumit de aceşti jucători care au venit şi, pentru că au jucat la echipe mari înainte, nu va fi greu să-i motivez să câştige. Am crescut în valoare şi în profesionalism”, este mândru Constantin Ştefan.

Decisiv cu Bacăul

Mocanu, Vuiadinovic şi Irimuş vor debuta pentru „U” chiar sâmbătă, în meciul cu Ştiinţa Dedeman Bacău, în prima etapă din 2011 a Ligii Naţionale. „Meciul cu Bacăul este foarte important, pentru că dacă îl vom câştiga putem ajunge chiar pe locul patru, dacă ne gândim la problemele pe care le au Pandurii Târgu-Jiu şi UCM Reşiţa. Putem ajunge într-o cupă europeană şi vom lupta pentru asta”, a declarat noul portar al clujenilor, Ionuţ Irimuş. Sârbul Vuiadinovic a făcut doar un antrenament până acum cu noii săi colegi, dar abia aşteaptă să înceapă meciurile oficiale. „Partida de sâmbătă este foarte importantă şi cred că putem obţine destul de mult de la acest campionat, dar în primul rând trebuie să fim atenţi la probleme de sănătate şi să le evităm pe cât putem”, a spus fosta extremă stânga reşiţeană. „U” Transilvania-Ştiinţa Dedeman Bacău va începe la ora 18:00.

Explic foto:

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă