26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialTrei oameni au fost uciși în TURCIA, în luptele dintre armată și...

Trei oameni au fost uciși în TURCIA, în luptele dintre armată și rebelii KURZI

Doi civili şi un militar au murit în timpul operaţiunilor lansate de Turcia împotriva rebelilor kurzi din sud-estul Turciei, informează Reuters, citată de Mediafax.

Operațiunile armatei se desfășoară în regiuni cu populație majoritar kurdă. O femeie de 35 de ani, mamă a trei copii, şi o altă persoană au murit duminică, după ce un proiectil a lovit casa în care aceştia se aflau în oraşul Diyarbakir, potrivit unor surse din securitate.

În oraşul Silopi, la est de Diyarbakir, în apropiere de frontierele cu Siria şi Irak, un bărbat a fost împuşcat mortal, iar soţia acestuia şi o altă rudă au fost rănite, în timp ce încercau să iasă din casă, au precizat aceleaşi surse.

Un militar a murit într-un atac cu bombă comis de membrii mişcării radicale kurde Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în districtul Sur, duminică seară, a precizat Statul Major Turc într-un comunicat publicat luni.

Violenţele care durează de mai bine de trei decenii între turci şi kurzi s-au intensificat din iulie 2015, când negocierile de pace au eşuat.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat săptămâna trecută că nu va reduce operaţiunile militare, în care au murit, numai în anul 2015, peste 3.000 de kurzi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cristian Diaconescu susținut la Președinția României de un partid surpriză

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este disperat după imagine și funcții, fapt care este în căutare de susținători pentru a candida la...

Semnal de alarmă pentru Generația X privind incidența cancerului

Curbă tot mai abruptă în statisticile privind diagnosticarea cancerului. Este cea a generației X: ei sunt cei mai afectați de cancer. În rândul celor...

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...
Ultima oră
Pe aceeași temă