13.5 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialTrei noi staลฃiuni balneare รฎn Constanลฃa. Ce avantaje au

Trei noi staลฃiuni balneare รฎn Constanลฃa. Ce avantaje au

Trei localitฤƒลฃi din Constanลฃa sunt, începând din aceastฤƒ sฤƒptฤƒmânฤƒ, staลฃiuni balneare ลŸi balneoclimatice. În ลŸedinลฃa de Guvern de miercuri a fost aprobatฤƒ Hotฤƒrârea cu numฤƒrul 37. Prin acest act normativ, care va fi publicat în Monitorul Oficial, a fost acordat statutul de staลฃiune balnearฤƒ ลŸi balneoclimaticฤƒ pentru unele localitฤƒลฃi ลŸi areale care dispun de factori naturali de curฤƒ. Este vorba despre mai multe localitฤƒลฃi din ลฃarฤƒ, printre care ลŸi trei din judeลฃul Constanลฃa: Eforie, Mangalia ลŸi Nฤƒvodari. Printre celelalte se numฤƒrฤƒ Bฤƒile Felix, CฤƒlimฤƒneลŸti-Cฤƒciulata, Vatra Dornei, Slฤƒnic Moldova, Sângeorz Bฤƒi, Bฤƒile TuลŸnad, Sovata, Slฤƒnic-Prahova ลŸi Ocna Sibiului.

Ce înseamnฤƒ acest lucru pentru localitฤƒลฃile respective? Primarul din Eforie, Ovidiu Brฤƒiloiu, spune cฤƒ este vorba despre o recunoaลŸtere a unui lucru care se ลŸtie de zeci de ani: Eforie este o staลฃiune balnearฤƒ unde mulลฃi turiลŸti vin pentru tratament. Decizia Guvernului poate aduce ลŸi mai mulลฃi turiลŸti în staลฃiune. ”Sperฤƒm ca locurile alocate anual pentru biletele de tratament prin casa de sฤƒnฤƒtate sฤƒ fie mai multe. De asemenea, sperฤƒm sฤƒ atragem turiลŸti de pe piaลฃa externฤƒ. Ne-am înscris deja la mai multe târguri de specialitate peste hotare. Acum, cฤƒ suntem atestaลฃi, le putem spune partenerilor cฤƒ îndeplinim condiลฃiile necesare, cฤƒ avem pedigree”, a spus acesta. Un alt avantaj punctat de primar este posibilitatea de a atrage fonduri europene.

AcelaลŸi lucru îl spune ลŸi Doru Colgiu, purtฤƒtorul de cuvânt al Primฤƒriei Mangalia. ”Putem atrage investiลฃii, sunt fonduri care se duc spre aceastฤƒ titulaturฤƒ”, spune el. La fel ca Eforie, ลŸi în Mangalia se face turism balnear de ani de zile. Sanatoriul de aici oferฤƒ tratamente cu nฤƒmol de Techirghiol, piscine cu apฤƒ sฤƒratฤƒ, diverse tipuri de masaj subacval ลŸi se laudฤƒ cu apele sale minerale sufuroase, clorurate, bicarbonate, sodice mezotermale, cu temperaturi cuprinse între 25 ลŸi 27 de grade Celsius. Aici pot fi trataลฃi 1.000 de pacienลฃi pe zi. Mangalia este numai primul pas. ”Am depus documentaลฃia ลŸi pentru staลฃiunile arondate”, spune Colgiu.

Pentru Nฤƒvodari, staลฃiunea din coasta Mamaiei, care a reuลŸit sฤƒ atragฤƒ investiลฃii de multe milioane de euro în turism, în ultimii ani, declararea ca staลฃiune balnearฤƒ este un mare pas înainte. Consilierii locali ลŸi-au dat acordul în unanimitate, în varฤƒ, pentru obลฃinerea acestei titulaturi. Prin statutul de staลฃiune balneo-climatericฤƒ, Nฤƒvodari va câลŸtiga pe lângฤƒ turiลŸti ลŸi fonduri suplimentare de la Guvern pentru dezvoltarea acestui segment turistic, spun reprezentanลฃii primฤƒriei.

Nฤƒmolul de Techirghiol

Nฤƒmolul de Techirghiol este bogฤƒลฃia pe care se bazeazฤƒ vechile ลŸi noile staลฃiuni balneare ale judeลฃului. ”Este o resursฤƒ care trebuie exploatatฤƒ”, spune Ovidiu Brฤƒiloiu. În opinia sa, trebuie creat un triunghi, cel puลฃin în zona Eforie, care sฤƒ cuprindฤƒ Eforie Sud, Eforie Nord ลŸi Techirghiol ลŸi care sฤƒ se adreseze împreunฤƒ turiลŸtilor, cu o ofertฤƒ completฤƒ, pentru toate buzunarele. În prezent, între Eforie ลŸi Techirghiol existฤƒ un diferend în ceea ce priveลŸte delimitarea teritorialฤƒ. Este în derulare un proces de grฤƒniลฃuire. Acest lucru nu împiedicฤƒ însฤƒ colaborarea dintre primฤƒrii ลŸi atragerea turiลŸtilor.

Cele mai citite

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenลฃia naลฃionalฤƒ de presฤƒ a Libanului (ANI) a raportat marลฃi searฤƒ o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" รฎn suburbiile de sud...

Un atac rusesc asupra oraศ™ului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni ศ™i a rฤƒnit alศ›i 18

Cel puลฃin trei civili au fost uciลŸi ลŸi alลฃi 18 au fost rฤƒniลฃi รฎntr-un atac cu rachete ลŸi drone explozive ruseลŸti lansat asupra oraลŸului...

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenลฃia naลฃionalฤƒ de presฤƒ a Libanului (ANI) a raportat marลฃi searฤƒ o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" รฎn suburbiile de sud...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ