18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialTrei muncitori de la Fukushima, expuลŸi la radiaลฃii de 10.000 de ori...

Trei muncitori de la Fukushima, expuลŸi la radiaลฃii de 10.000 de ori mai mari decรขt nivelul standard

Trei muncitori de la uzina nuclearฤƒ Fukushima Daiichi au fost expuลŸi la un nivel de radioactivitate de 10.000 de ori mai mare faลฃฤƒ de nivelul standard de radiaลฃie pentru respectiva incintฤƒ, a anunลฃat, astฤƒzi, agenลฃia pentru siguranลฃฤƒ nuclearฤƒ ลŸi industralฤƒ a Japoniei, relateazฤƒ CNN, potrivit NewsIn.

Cei trei muncitori, expuลŸi ieri la acest nivel de radiaลฃie, sunt persoanele cu cel mai înalt nivel de contaminare înregistrat pânฤƒ acum, a anunลฃat Tokyo Electric.

Contaminarea a fost depistatฤƒ în apฤƒ ลŸi pare sฤƒ se fi produs de la miezul radioactiv al reactorului 3, existând posibilitatea unor scurgeri cauzate de o fisurฤƒ în recipientul care conลฃine materialul radioactiv. Muncitorii întindeau cabluri la turbina reactorului nr. 3 când au cฤƒlcat în apa contaminatฤƒ. Doi dintre ei au stat în apฤƒ pânฤƒ la glezne (15 centimetri) timp de 40-50 de minute. Apa avea o radioactivitate de 10.000 de ori mai mare decât cea standard pentru respectiva incintฤƒ.

Cei doi bฤƒrbaลฃi au fost internaลฃi la Institutul Naลฃional de ลžtiinลฃe Radiologice al Japoniei. Unul dintre ei, trecut de 30 de ani, a fost expus la 180,7 milisiverลฃi, iar celฤƒlalt, trecut de 20 de ani, la 179,37 milisiverลฃi. Al treilea muncitor – expus la 173 de milisiverลฃi – nu a fost dus iniลฃial la spital, pentru cฤƒ cizmele sale au fost suficient de înalte ca sฤƒ-i acopere pielea. În cele din urmฤƒ, a fost internat ลŸi el la institut, ca mฤƒsurฤƒ de precauลฃie.

O persoanฤƒ dintr-o ลฃarฤƒ industrailizatฤƒ este expusฤƒ în general la 3 milisiverลฃi de radiaลฃii pe an.

Incidentul pune problema unor mฤƒsuri de control al radiaลฃiilor la uzina unde lucreazฤƒ 536 de persoane ลŸi unde se aflฤƒ ลŸi acum persoane din guvern ลŸi pompieri. Muncitorii lucreazฤƒ la aplicarea mai multor mฤƒsuri destinate sฤƒ împiedice alte scurgeri de substanลฃe radioactive în aer.

17 persoane deja au fost expuse unui nivel de radiaลฃii de 100 de milisiverลฃi sau chiar mai mult de când a început criza de la uzina nuclearฤƒ, provocatฤƒ de cutremurul cu magnitudine 9 care s-a produs la 11 martie ลŸi a fost urmat de tsunami.

Cele mai citite

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ