20.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei localități din județul Giurgiu, afectate de inundații

Trei localități din județul Giurgiu, afectate de inundații

 Peste o sută de hectare de pășune, zeci de hectare de teren, dar și drumuri și gospodării din trei localități ale județului Giurgiu au fost inundate, în ultimele ore, după ce apele râurilor Neajlov și Dâmbovnic s-au revărsat în urma ploilor torențiale, potrivit MEDIAFAX.

Ploile torențiale din ultimele ore au provocat revărsarea râurilor Neajlov și Dâmbovnic, în județul Giurgiu, trei localități fiind afectate de inundații.

Conform unui bilanț dat publicității duminică de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, în localitățile Vânătorii Mici, Iepurești și Bucșani au fost afectate de inundații 118 hectare de pășune, 35 hectare de terenuri agricole, trei livezi și grădini, o curte și două podețe care fac legătura cu exploatații agricole. De asemenea, apele s-au revărsat pe două drumuri comunale din localitățile Iepurești, Chirculești și Poarta Luncii, însă cele două tronsoane sunt circulabile.

Cea mai afectată de inundații este comuna Bucșani, unde s-au revărsat atât apele Neajlovului, cât și cele ale râului Dâmbovnic, inundând o sută de hectare de pășuni și terenuri agricole.

Potrivit autorităților locale, nu a fost necesară evacuarea localnicilor sau a bunurilor acestora.

În ultimele 24 de ore, în județul Giurgiu, care s-a aflat sub cod galben de inundații, a plouat, cantitățile de precipitații ajungând până la 25,2 litri pe metru pătrat în 24 de ore.

Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu spun că nivelul râurilor care străbat judeţul este sub cotele de atenţie, cu excepţia râului Neajlov, care la staţia hidrometrică Vadu Lat a depăşit cu 32 centimetri cota de inundaţie. Fluviul Dunărea are un regim de curgere normal, nivelul şi debitul situându-se sub cotele de atenţie, mai spune sursa citată.

Cele mai citite

Jandarmeria e pe urmele unui pui de urs văzut pe raza pădurii de la Ciolpani

Echipe de jandarmi au demarat o acţiune de căutare pentru depistarea unui pui de urs a cărui prezenţă a fost semnalată, sâmbătă dimineaţa, pe...

Germania va furniza Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar

Germania va furniza Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar pentru a se apăra împotriva "intensificării atacurilor aeriene ruse împotriva Ucrainei", a anunţat...

Iranul a sechestrat un vas portughez în strâmtoarea Ormuz

Gărzile Revoluționare ale Iranului au sechestrat, sâmbătă, un portcontainer "cu legături" cu Israelul în Golf, a anunțat agenția oficială IRNA, la câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă