12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialTrei irakieni şi un român, condamnaţi pentru înfiinţarea unor firme cu acte...

Trei irakieni şi un român, condamnaţi pentru înfiinţarea unor firme cu acte false

Trei irakieni şi un român au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea între doi ani şi trei ani şi şase luni, se arată, joi, într-un comunicat de presă al Poliţiei Române, informează Mediafax.

Eu au fost acuzaţi că au înfiinţat, cu acte false, mai multe firme prin intermediul cărora au ajutat cetăţeni străini să obţină fraudulos vize de lungă şedere pentru derularea de activităţi comerciale în România.Tribunalul Bucureşti i-a condamnat în 27 februarie pe cei patru la pedepse între doi ani şi trei ani şi şase luni de închisoare.

Cei patru au fost condamnaţi după ce, în complicitate cu alte persoane, au înfiinţat sau au ajutat cetăţeni irakieni să înfiinţeze în România mai multe firme folosind înscrisuri false sau falsificate.

“În baza acestor firme, cetăţenii respectivi, precum şi alţii au obţinut vize de lungă şedere în scopul derulării de activităţi comerciale. Vizele au fost obţinute în mod fraudulos şi au stat la baza trecerii frauduloase a frontierei române”, a precizat Poliţia Română.

Mandatele de executare a pedepsei au fost puse în aplicare, în aceeaşi zi, de poliţişti de la Direcţia de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, în colaborare cu poliţişti de investigaţii criminale din Poliţia Capitalei şi IPJ Mehedinţi, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Cei trei cetăţeni străini au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei, iar cea de-a patra persoană a fost dusă în arestul IPJ Mehedinţi.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă