19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTrei copii, găsiţi cu certificatele de naştere în mână pe peronul Gării...

Trei copii, găsiţi cu certificatele de naştere în mână pe peronul Gării Bârlad

Trei copii cu vârste cuprinse între nouă şi 13 ani, cu domiciliul în Galaţi, au fost găsiţi de către poliţişti, vineri dimineaţă, cu certificatele de naştere în mână, pe peronul gării din Bârlad, fiind luată urgent măsura internării lor într-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, scrie Mediafax.

 

Potrivit declaraţiilor date poliţiştilor bârlădeni, cei trei copii, doi băieţi şi o fată, au fugit de acasă, dintr-o comună din judeţul Galaţi, din cauza problemelor existente în familie, provocate de tatăl lor care obişnuia să consume frecvent băuturi alcoolice.

„Minorii se aflau pe peronul Gării Bârlad cu intenţia de a ajunge cu trenul la o mătuşă de-a lor, undeva în judeţul Călăraşi. De altfel, până în Gara Bârlad, cei trei copii au ajuns tot cu trenul, fiind observaţi singuri pe peron, la ora 3.00, de către poliţiştii care patrulau prin zonă”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Pentru rezolvarea situaţiei şi cazarea lor temporară, poliţiştii au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, instituţie care a luat imediat măsura provizorie de a-i interna pe cei trei minori în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad.

„Noi am înştiinţat colegii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi pentru a veni şi prelua cei trei minori, având în vedere că au domiciliul pe teritoriul judeţului vecin. Ei sunt cei competenţi să facă şi ancheta socială la familia celor trei copii pentru a vedea dacă este vorba de vreo formă de neglijare sau abuz asupra lor. Iniţial, noi ne-am gândit că au fost abandonaţi, având în vedere că aveau certificatele de naştere asupra lor”, a precizat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Până la preluarea lor de către DGASPC Galaţi, cei trei copii vor beneficia, în centrul specializat din Bârlad, de consiliere psihologică din partea asistenţilor sociali.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă