23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTrei conducători ai grupării teroriste Stat Islamic, UCIŞI

Trei conducători ai grupării teroriste Stat Islamic, UCIŞI

Trei lideri ai grupării teroriste Stat Islamic (SI), inclusiv un militant responsabil de gestionarea fondurilor organizaţiei fundamentaliste, au murit în urma raidurilor aeriene efectuate recent, anunţă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steve Warren, citat de Mediafax. 

Abu Salah, responsabil de gestionarea fondurilor organizaţiei teroriste, a murit într-un raid aerian efectuat în noiembrie de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite care bombardează poziţii islamiste din Irak şi Siria.

“Abu Salah era unul dintre liderii cei mai experimentaţi ai reţelei teroriste Stat Islamic”, a explicat Steve Warren, citat de CBS News.

Potrivit oficialului american, în bombardamente au fost eliminaţi şi alţi doi lideri terorişti, responsabili de “transferurile de informaţii, de recrutări şi de armament”.

“Eliminarea acestor indivizi va afecta capacităţile reţelei teroriste Stat Islamic în materie de comandă şi de mobilizare a combatanţilor, precum şi abilităţile de finanţare”, a subliniat Warren.

Cele mai citite

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă