9 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSpecialTrei bodyguarzi arestati pentru santaj

Trei bodyguarzi arestati pentru santaj

Trei dintre membrii unei presupuse grupari mafiote au fost arestati de judecatorii de la Tribunalul Cluj. Ei sunt acuzati ca i-ar fi santajat si i-ar fi batut pe unii dintre clientii cazinoului „Chios” din Cluj-Napoca, cel mai mare cazinou din Transilvania. Directorul cazinoului, despre care se presupune ca ar fi fost complicele celor trei arestati, a primit interdictia de a parasi localitatea. Patronul, un cetatean italian, se afla in strainatate.

Urmariti de la inceputul anului

Potrivit comisarului Toma Rus, seful Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, au fost arestati trei dintre bodyguarzii cazinoului „Chios”. Este vorba de Vlad Alexandru Tepes, de Dan Stefan Ferdean si de Alexandru Caba. Directorul cazinoului, Eugen Cocis, a primit interdictia de a parasi localitatea. Patronul italian al stabilimentului, Pietro Collogreco, a plecat in strainatate de o luna si jumatate, de cand au inceput controalele de cazinou. Toma Rus afirma ca politistii ii aveau pe cei cinci sub supraveghere de la inceputul anului, insa nu i-au putut retine pana acum deoarece, desi stiau ca sunt membri ai lumii interlope din Cluj, nu aveau suficiente probe, astfel incat sa obtina arestarea lor.
Cei trei bodyguarzi luau jetoane fara sa le treaca prin casieria cazinoului, cu care apoi ii imprumutau pe clientii care pierdeau si care nu mai aveau bani sa joace. Imprumutul era de pe o zi pe alta, cu o dobanda de 20-30 la suta.

Clienti amenintati si batuti

Daca clientii incepeau sa castige, ce trei luau jetoanele imprumutate, dupa care ii dadeau afara. In cazul in care pierdeau jetoanele, a doua zi mergeau acasa la clienti ca sa ceara restituirea imprumutului. Cei care nu aveau bani erau amenintati si batuti.
Una dintre victime s-a ales cu maxilarul fracturat in urma "atentionarii” primite. De la persoanele care nu faceau rost de bani, cei trei bodyguarzi luau diferite bunuri de valoare. Intreaga operatiune se derula cu complicitatea directorului cazinoului, cred politistii clujeni.

Averi impresionante

Cei trei bodyguarzi ajunsesera sa aiba averi impresionante. Unii dintre ei aveau mai multe cladiri si terenuri, precum si masini de lux. Toma Rus estimeaza ca ei ar fi obtinut castiguri de cel putin 100.000 de euro. El spune ca in afara celor trei bodyguarzi, a directorului cazinoului si a patronului acestuia, cercetarile penale ar putea fi extinse si asupra altor persoane. De asemenea, comisarul clujean crede ca, pe masura ce ancheta va inainta, vor fi si alte persoane care vor depune plangeri penale impotriva santajistilor. El spune ca ofiterii care investigau cazul au luat legatura cu o serie de victime, care au declarat ca vor depune plangeri abia dupa ce cei trei bodyguarzi vor ajunge dupa gratii. Toma Rus spune insa ca marea majoritate a celor care imprumutau jetoane de la bodyguarzi nu sunt persoane tocmai onorabile, desi printre victime se numara si cativa oameni de afaceri. Bodyguarzii au fost ridicati de politisti joi dupa-amiaza. Ei nu au opus rezistenta, pentru ca in fiecare caz in parte a fost trimisa cate o duba cu patru jandarmi si trei politisti. Unul dintre arestati tocmai inspecta un teren pe care vroia sa il cumpere in apropiere de Cluj.

Trimisi in judecata

Cei implicati in aceasta afacere vor fi trimisi in judecata pentru santaj, evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii unor infractiuni. In caz a fost sesizat si Oficiul National pentru Combaterea Spalarii Banilor, iar cazinoul „Chios” a fost inchis. Cei trei bodyguarzi ar mai putea fi pusi sub acuzare si in alt dosar, deoarece politistii au primit informatii ca ei ar fi primit taxa de protectie de la patronii de localuri.

Cele mai citite

Putin a calificat drept ”provocare periculoasă” declaraţia lui Zelenski în legătură cu o armă nucleară

Președintele rus Vladimir Putin a calificat drept o "provocare periculoasă" declarațiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a sugerat că Ucraina ar putea încerca să...

Meta colaborează cu o companie de la Hollywood pentru noul model AI de generare video, Movie Gen

Meta, compania-mamă a Facebook, a anunțat joi un parteneriat cu Blumhouse Productions, cunoscută pentru filmele de groază de succes „The Purge” și „Get Out”,...

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 3,1% în primele opt luni din 2024, cu accent pe clădirile rezidențiale

Volumul total al lucrărilor de construcții a înregistrat o scădere de 3,1% în primele opt luni ale anului 2024, conform datelor publicate vineri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă