9.9 C
București
duminică, 27 octombrie 2024
AcasăSpecialTratamentul lui Stoia, periculos pentru capii din poliţie

Tratamentul lui Stoia, periculos pentru capii din poliţie

Poliţiştii sunt acuzaţi că l-ar fi transformat pe Călin Stoia, omul de afaceri arestat preventiv în dosarul primarului clujean Sorin Apostu, într-un deţinut de lux, transportându-l zilnic la piscină.

 

Ancheta internă a Inspectoratului General al Poliţiei Române la IGPR Cluj a început după ce între conducerea Poliţiei Cluj şi procurorii anticorupţie clujeni a izbucnit un conflict deschis, după ce în presă au apă­rut filmuleţe care îl arătau pe omul de afaceri Călin Stoia, managerul companiei de salubritate Brantner, aflat la înot în bazinul Spitalului Clinic de Recuperare. Şi asta deşi Călin Stoia a fost arestat preventiv în dosarul în care primarul din Cluj, Sorin Apostu, a fost şi el arestat, sub acuzaţii legate de comiterea unor fapte de corupţie şi de spălare de bani.

De aici a urmat un adevărat război între procurori şi poli­ţişti. Procurorii spun că nu au fost înştiinţaţi de faptul că managerul Brantner merge la tratament medical şi la fizioterapie. Şeful Poliţiei Cluj, chestorul Ioan Păcurar, a declarat că i-a înştiinţat în prealabil, însă procurorii au replicat şi l-au acuzat că minte, apoi Ioan Păcurar a revenit şi a spus că, de fapt, înştiinţarea procurorilor ar fi fost una telefonică.Inspectorii veniţi de la Bucu­reşti au constatat o serie de nereguli legate de modul în care poliţiştii clujeni au gestionat acest caz. Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române spun că „s-a constatat faptul că persoana în cauză avea dreptul la tratament medical, acesta fiind prescris de un medic specialist”.

Ofiţerii din cadrul I.G.P.R. au identificat anumite nereguli în ceea ce priveşte verificarea posibilităţii efectuării tra­ta­mentului recomandat în cadrul reţelei medicale a Admi­nistraţiei Naţionale a Penitenciarelor, verificarea fiind efectuată doar la nivelul judeţului, precum şi a informării procurorului privind motivele asigurării tratamentului medical în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj.

Totodată, au fost identificate nereguli cu privire la supravegherea arestatului pe timpul asigurării transportului şi a efectuării procedurilor medicale, respectiv a modului de constituire a escortei, precum şi a instruirii şi echipării membrilor acesteia.

Având în vedere aspectele mai sus menţionate, s-a dis­­pus declanşarea cercetă­rii prealabile faţă de trei ofi­ţeri cu funcţii de conducere – cei doi adjuncţi ai şefului I.P.J. Cluj şi şeful C.R.A.P. (n.r. – şeful Arestului) al I.P.J. Cluj – şi a doi agenţi de poliţie”, spun poliţiştii bucureşteni. Cei doi adjuncţi ai şefului Poliţiei care sunt anchetaţi sunt Alexandru Mureşan şi Cristian Pintea. De asemenea, şeful Arestului care este cercetat de superiorii săi este Constantin Deaconu. În schimb, a scăpat de anchetă comandatul Poliţiei Cluj, chestorul Ioan Păcurar, care a fost disculpat de anchetatorii veniţi din Bucureşti. Text Box:

Cele mai citite

Primăria Sectorului 5 a fost atacată cibernetic. Hackerii au cerut 5 milioane de dolari

Primăria Sectorului 5 a anunțat sâmbătă un atac cibernetic asupra serverelor instituției, provocând îngrijorare printre angajați și cetățeni. În urma incidentului, hackerii au solicitat...

Marcel Ciolacu atac la președinte: După mandatul lui Klaus Iohannis românii s-au ales „cu trei găuri”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, la Târgovişte că după mandatul lui Klaus Iohannis românii s-au ales "cu trei găuri", referindu-se la informaţiile...

România a înregistrat o creștere a producției auto în septembrie. Brandurile care au cel mai mare succes

România a raportat o creștere a producției de automobile în luna septembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor furnizate de ACAROM....
Ultima oră
Pe aceeași temă