13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialTratamentele pentru combaterea omizilor din Capitală vor fi încheiate până la sfârşitul...

Tratamentele pentru combaterea omizilor din Capitală vor fi încheiate până la sfârşitul săptămânii

Tratamentele pentru combaterea omizilor păroase din Capitală vor fi încheiate până la sfârşitul săptămânii, cele mai multe sesizări legate de invazia acestor dăunători înregistrându-se în sectoarele 4, 5 şi 6, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, potrivit Mediafax.

Tratamentele, care au început la 12 iunie, sunt efectuate de Centrul de Protecţie a Plantelor, cu substanţe fitosanitare utilizate la concentraţie maximă, precizează sursele citate.

Echipele care aplică tratamentele intervin atât în baza unui plan propriu de acţiune, cât şi în urma sesizărilor primite, termenul de soluţionare al acestora fiind de 48 de ore.

Până în prezent, în sectorul 4 au fost primite 82 de sesizări (dintre care 57 au fost soluţionate), în sectorul 5 – 70 de sesizări (45 soluţionate), iar în sectorul 6 – 60 de sesizări ( 40 soluţionate).

“Pe lângă cererile de soluţionare primite, specialiştii din cadrul Centrului de Protecţie a Plantelor au intervenit şi de-a lungul aliniamentelor stradale, a scuarurilor, precum şi în spaţiile verzi dintre blocuri. Având în vedere intensificarea tratamentelor, până la sfârşitul săptămânii vor fi finalizate tratamentele pe întreaga suprafaţă a municipiului Bucureşti, inclusiv în sectoarele 1,2 şi 3, urmând ca, în funcţie de evoluţia fenomenului, tratamentele să fie reluate”, mai spun reprezentanţii municipalităţii.

Pentru sesizări legate de omizi, Centrul pentru Protecţia Plantelor pune la dispozitia cetăţenilor numerele de telefon 021.413.18.56 şi 021.413.93.42.

Cele mai citite

Hidroelectrica a raportat un profit net de 6,3 miliarde de lei în 2023

Hidroelectrica, cel mai mare producător de enerrgie electrică din România, a raporat pentru anul 2023 un profit net în creștere cu 42%, la o...

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă