12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialTransportul oprit în Giurgiu urma să ajungă la o firmă privată din...

Transportul oprit în Giurgiu urma să ajungă la o firmă privată din Bulgaria, confirmă Sofia

Transportul de echipament militar oprit în Giurgiu urma să ajungă la o companie privată din Bulgaria, nu la armata bulgară, anunţă Ministerul bulgar al Apărării, citat de site-ul Novinite.com, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Ministerului bulgar al Apărării, Centrul Naţional bulgar pentru Coordonare şi Logistică nu avea cunoştinţă despre vreun transport de echipamente militare destinat armatei bulgare.

“Informaţiile obţinute pe canale diplomatice militare arată că focoasele urmau să ajungă la o companie bulgară, lucru confirmat oficial de Ministerul român al Afacerilor Externe”, precizează Ministerul bulgar al Apărării.

Numele companiei care urma să primească echipamentele militare nu a fost dezvăluit.

Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat, referitor la transportul de material militar oprit în Giurgiu, că este vorba despre un export intracomunitar din România spre Bulgaria, care avea toate avizele şi documentele necesare desfăşurării sale, problematica securităţii transportului neintrând în atribuţiile instituţiei.

“Referitor la transportul de material militar oprit în Giurgiu, MAE precizează că este vorba despre un export intracomunitar din România spre Bulgaria, care avea toate avizele şi documentele necesare desfăşurării sale, problematica securităţii transportului neintrând în atribuţiile Ministerului Afacerilor Externe sau ale Departamentului pentru Controlul Exporturilor (D-ANCEX)”, se arată în comunicatul MAE.

Patru lăzi în care se aflau câte 16 focoase pentru rachete au dispărut dintr-un tren care transporta armament de la Tohan Zărneşti spre Bulgaria, dispariţia fiind semnalată în Gara Giurgiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, sâmbătă Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucureşti a fost sesizat de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Giurgiu că în cursul acelei zile, în jurul orelor 15.30, lucrători ai Staţiei CFR Giurgiu Nord au constatat că la un vagon din garnitura trenului care conţinea obiecte cu specific militar, transportate în baza unui contract între societăţi private, sigiile aplicate erau rupte şi uşa glisantă deschisă.

 

Cele mai citite

“Biblioteca din autobuz”. Unde și când va fi disponibilă noua opțiune din transportul în comun

Veste minunată pentru locuitorii din Târgu Mureș! În Săptămâna Națională a Bibliotecilor, Biblioteca Județeană Mureș vine cu o inițiativă inovatoare - "Biblioteca din autobuz"....

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...
Ultima oră
Pe aceeași temă