10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialTransplantul de ficat in cazul lui Minculescu, decontat din Fondul National de...

Transplantul de ficat in cazul lui Minculescu, decontat din Fondul National de Asigurari de Sanatate

Costurile transplantului de ficat in cazul lui Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, care va fi operat in Germania, vor fi suportate din Fondul National de Asigurari de Sanatate, informeaza, marti, Ministerul Sanatatii (MS).

"Am discutat in aceasta dimineata cu sotia domnului Minculescu si i-am spus ca, impreuna cu reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, am gasit solutiile legale ca transplantul de ficat care se va efectua in clinica din Germania sa fie decontat din Fondul Naional de Asigurari de Sanatate", a declarat Ion Bazac, ministrul Sanatatii, citat de Mediafax.

De asemenea, ministrul Sanatatii a decis ca bugetul MS pentru programul de tratamente in strainatate sa fie triplat, fiind vorba de cazuri grave pentru care "este normal sa se acorde atentia cuvenita", potrivit sursei citate.

Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, a fost in Germania in prima jumatate a lunii februarie, pentru a efectua o serie de analize in vederea unui transplant de ficat, el suferind de o boala hepato-renala ereditara.

Cosmin Nicoara, managerul trupei Iris, declara, pentru Mediafax, ca sotia lui Cristi, Rodica Minculescu, va fi "cel mai probabil" donatorul sau.

Cristi Minculescu, in varsta de 50 de ani, sufera de o boala ereditara, polichistica hepato-renala, mostenita de la tatal sau.

Aceasta boala se caracterizeaza prin aparitia in ficat si rinichi a unor chisturi, care evolueaza si care pot duce la afectarea functiilor organelor.

Cele mai citite

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Mic ghid de acces în Parlamentul României te faci politician

Ești nimeni cu dungulițe. Nu te pricepi la nimic concret. Ești incapabil să produci ceva util societății. Dar ai ceva ambiție. Și ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă