6.5 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialTransplant in serie de la un singur donator

Transplant in serie de la un singur donator

CLUJ-NAPOCA. Medicii de la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca au realizat un nou transplant de rinichi. Echipa condusa de profesorul Mihai Lucan a inlocuit rinichii a doi pacienti. Organele provin de la un donator de 51 de ani din Alba Iulia.
Ambele transplanturi au fost reusite. Organele au fost recoltate de medicii din Alba Iulia, care le-au trimis la mai multe clinici. Inima a ajuns la Targu-Mures, la Clinica de Chirurgie si Transplant Cardiac, unde a fost transplantata de o echipa condusa de profesorul Radu Deac.
Ficatul a ajuns la Clinica de Chirurgie si Transplant Hepatic de la Spitalul Fundeni, unde a fost transplantata de o echipa condusa de profesorul Irinel Popescu.
Pancreasul donatorului a fost dus la Constanta, unde au fost preparate insule pancreatice. Donatorul din Alba Iulia a salvat, astfel, patru vieti.

Cele mai citite

Schimb neașteptat de prizonieri între Rusia și Ucraina

Este al 58-lea schimb de prizonieri și a implicat 190 de prizonieri de război, a anunțat președintele Volodimir Zelenski Activistul ucrainean pentru drepturile omului și...
Ultima oră
Pe aceeași temă