21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTransparency International Romania: Scandalul de la CSM afecteaza imaginea justitiei

Transparency International Romania: Scandalul de la CSM afecteaza imaginea justitiei

Transparency International Romania a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, ca a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) amanarea validarii concursului pentru procurori si judecatori, ca urmarea a reactiilor ce ar putea sa apara fata de acuzatiile grave formulate in presacu privire la potentiala fraudare a acestuia.

In comunicat se precizeaza ca acest scandal ce s-a creat in jurul concursului pentru procurori si judecatori afecteaza imaginea si credibilitatea justitiei romanesti in general si a Ministerului Public in special.

"TI-Romania atrage atentia ca numirea unor persoane in functii de conducere printr-o decizie, care ar putea fi constata ulterior ca nelegala, poate afecta intreaga activitate a respectivelor institutii judiciare. Toate actele subsecvente ale acestor persoane ar putea fi lovite de nulitate, putand atrage dupa sine periclitarea grava a activitatii judiciare. Suspendarea procedurii este asadar de natura a preintampina punerea in aplicarea a unei decizii potential viciata de incalcarea legii", se arata in comunicatul de presa.

TI-Romania sugereaza ca reluarea concursului sa se faca numai dupa ce cazul va fi solutionat definitiv.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă