16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialTraiesc un cosmar din primii ani de viata

Traiesc un cosmar din primii ani de viata

» Zeci de copii sunt batuti de catre parinti inca din primele luni de la nastere.

» Angajatii Centrului de primire in regim de urgenta pentru copilul abuzat reprezinta singura familie a 16 minori.

O mama alcoolica, un tata anonim, lipsa unui camin si violenta fizica. Acestea sunt problemele cu care se confrunta zilnic un copil in varsta de 3 ani, care vagabonda pe strada impreuna cu femeia care i-a dat viata.
Traumele psihice la care era supus copilul au luat sfarsit datorita unei persoane anonime care a apelat telefonul copilului, 983, si a sesizat cazul la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta. "Ne-am confruntat cu o neglijenta grava din partea mamei.

Micutul in varsta de 3 ani a fost luat imediat din grija femeii si a fost dus la Centrul de primire in regim de urgenta pentru copilul abuzat. Mama copilului a fost dusa la spital. De obicei incercam sa reintegram copilul in mediul in care a fost crescut, insa in cazul de fata este imposibil pentru ca mama este alcoolica si nu prezinta garantiile morale si materiale.  
In prezent s-a identificat o sora a copilului, care are la randul ei un copil, si care doreste sa se ocupe de cresterea si ingrijirea fratelui sau mai mic. Aceasta dispune de conditiile necesare iar finalitatea in acest, caz va fi integrarea acestuia in familia largita, la rude", a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Constanta, Roxana Onea.
La centrul de urgenta se afla alti 15 minori, cu varsta cuprinsa intre 3 si 15 ani, care au fost abuzati ani la rand, fizic si psihic,  de catre parinti. Acestia incearca sa duca o viata normala, mergand la scoala sau la gradinita.

Consecinte
» Abandon scolar
Situatia financiara precara si abuzurile la care sunt supusi copiii dau nastere viitorilor infractori. Minorii care nu sunt sustinuti psihic de familie abandoneaza scoala de la varste fragede. Din acest motiv, copiii care se afla in centrele de plasament se duc, zilnic, la scoala sau la gradinita. Cel mai grav este faptul ca putini sunt cei care gasesc un sprijin in centrele sociale pentru ca nu are cine sa scoata la lumina problemele pe care le intampina acestia.  Numarul 983 sta la dispozitia tuturor persoanelor care doresc sa puna capat suferintei copiilor.

Cele mai citite

România, printre ultimele în UE la colectarea deșeurilor electronice: doar 31,7% reciclate în 2021, față de ținta de 65%

România s-a clasat în 2021 printre ultimele țări din UE în ceea ce privește colectarea deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEEE), cu un...

Sectorul 4 continuă modernizarea

Al doilea pasaj rutier suprateran va fluidiza traficul în Sudul Bucureștiului Sectorul 4 din București continuă să fie un exemplu de administrație eficientă și orientată...

Bărbat din Gorj dat dispărut de familie după zece ani de la dispariția sa

Un bărbat din Târgu Cărbunești a fost dat dispărut de familie după zece ani de la dispariția sa. Familia a relatat că Dănuț Cătălin...
Ultima oră
Pe aceeași temă