21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu, după întâlnirea cu Van Rompuy: Am propus să intrăm în...

Traian Băsescu, după întâlnirea cu Van Rompuy: Am propus să intrăm în Schengen în 2014 în etape

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, că a propus, în discuţia cu acesta, ca România să înceapă procesul de intrare în Schengen “în etape, cum s-a stabilit”, relatează Mediafax.

“Un subiect extrem de important a fost legat de Schengen. Propun ca obiectiv ca anul ăsta să se întâmple ceva, adică să începem procesul de intrare în Schengen, chiar aşa, în etape, cum a fost stabilit”, a spus preşedintele.

El a fost întrebat dacă a primit un răspuns favorabil din partea preşedintelui Consiliului European în problematica Schengen.

“Ştiţi că nu dânsul este problema, dar să facem o politică împreună ca până la sfârşitul anului să se întâmple ceva. Nu putem să împiedicăm de fiecare dată ori de declaraţii, ori de idei ale grupurilor din Parlament”, a răspuns şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, joi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la cererea părţii române, temele de discuţie fiind priorităţile României în UE în 2014, asocierea Republicii Moldova la UE, aderarea României la Schengen, dezvoltarea Coridorului sudic de alimentare cu gaze naturale a pieţei europene.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă