20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTrageri de lupta in desert

Trageri de lupta in desert

» "Rechinii Albi" se antreneaza in conditii vitrege in Irak.

» Americanii sunt interesati de armamentul antitanc romanesc.

In ciuda numarului mare de misiuni, a programului de pregatire a fortelor de securitate irakiene, contingentul romanesc din Irak se antreneaza intr- un poligon amenajat la mare distanta de Camp Dracula.
Comanda batalionului romanesc intentioneaza sa mentina pe toata durata misiunii in desert aceleasi calificative privind tragerile pe care militarii le-au obtinut in Romania, inaintea plecarii in Irak, la antrenamentele intensive.
Periodic in zona de responsabilitate a bazei romanesti din Talil sunt executate sedinte de tragere si exercitii tactice cu trageri de lupta, in scopul verificarii deprinderilor de tragatori, starea de operativitate a armamentului din dotare, cat si modul de actiune in camp tactic a subunitatilor de infanterie. Alaturi de romani, in poligon se antreneaza militarii americani din compunerea Brigazii 4 Cavalerie SUA.

 

Se executa tir cu mitralierele grele de pe transportoarele blindate romanesti si armamentul antitanc. Romanii efectueaza in plus exercitii tactice cu trageri de lupta la nivel de pluton.
Yankeilor le-a atras atentia AG 7, cunoscutul aruncator de grenade antitanc de conceptie ruseasca. Cativa militari americani au ocazia sa-si testeze priceperea in lovirea tancurilor si reusesc sa loveasca tintele de la prima lansare.

» Conditii de risc maxim
Deplasarea pana la locul de desfasurare a tirului se executa in conditii "normale" de catre  "Rechinii Albi", si anume cu vesta antiglont, casca, arma pregatita si ochii in patru, gata pentru a raspunde oricarei posibile situatii-limita, chiar daca  se merge la o sedinta obisnuita de tragere. De altfel, pe tot parcursul misiunii in Irak, militarii nu abandoneaza niciodata echipamentul de protectie si armamentul.

» Mitraliera 14,5 si AG 7, cele mai puternice arme ale coalitiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă