14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialTragedie intr-o familie ieseana

Tragedie intr-o familie ieseana

» O mama epileptica si-a strivit pruncul sub greutatea corpului.
» Cel care a gasit copilul mort a fost bunicul fetitei si tatal femeii.
» Crizele mamei epileptice erau cunoscute de medici si de cei din jur.

O fetita de numai trei luni
a incetat din viata in urma cu doua zile, dupa ce mama ei a cazut peste ea in timpul unei crize de epilepsie. Familia in care s-a intamplat tragedia locuieste in cartierul Tatarasi. "De mica, fac crize epileptice. Dar niciodata nu a fost ca aseara (in urma cu doua seri – n.r.). Am vrut sa ii schimb scutecul fetitei. Chiar in momentul in care m-am aplecat spre ea, m-a apucat o criza. Din acel moment nu mai stiu nimic. In acea zi am facut doua crize: una pe la amiaza, in jurul orei 12.00, iar alta seara, cand s-a intamplat si nenorocirea", a declarat Elena Alexa, mama copilului. Cel care a gasit copilul mort a fost bunicul fetitei si tatal femeii. "Pe la opt fara un sfert seara, ma uitam la stirile de la televiziune. La un moment dat a fost o pauza publicitara, timp in care am fost pana la baie. Apoi, m-am gandit sa vad ce mai face nepotica. Cand am intrat in camera, am inlemnit: maica-sa era in timpul unei crize de epilepsie, cazuta pe jos si cu spume la gura. Fetita era pe pat, nemiscata. Am incercat  sa o resuscitez, insa am vazut ca ii curge sange din nas. Nu am mai putut sa fac nimic. Fetita murise", a declarat Mihai Sandu, bunicul fetitei. Sotul Elenei este plecat la munca in strainatate.

Evenimentul nu putea fi prevenit
"Femeia era
cunoscuta in evidentele Spitalului de Psihiatrie Socola cu diagnosticul
de crize comitiale.
Din cate se pare, este vorba de un act involuntar, de o ucidere din culpa," ne spune
Lucian Solomon, purtatorul de cuvant al Inspectoratului
de Politie
al judetului Iasi.
"Tanara mama va fi supusa unei expertize psihologice saptamana viitoare. Cercetarile vor continua sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa."

Procuror Carmina Pascal, coordonatorul
Sectiei Urmarire
Penala si Criminalistica

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă