5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialTRAGEDIE in Franta. Un mort şi peste 30 de răniţi după prăbuşirea...

TRAGEDIE in Franta. Un mort şi peste 30 de răniţi după prăbuşirea unei podele într-un lăcaş de cult

Un copil de şase ani a murit şi peste 30 de persoane au fost rănite duminică, în urma prăbuşirii unei podele într-un local din Stains, în apropiere de Paris, transformat în lăcaş de cult, unde peste o sută de persoane se reuniseră în familie de Paşte, potrivit Mediafax.

 

Acest local este folosit de o biserică evanghelică, frecventată în principal de comunitatea haitiană.

Viaţa unui copil de doi ani, transportat la spitalul Necker din Paris, este în pericol, ca şi a unei femei de 42 de ani, a declarat prefectul departamentului, Christian Lambert, care a evocat de asemenea o “urgenţă relativă pentru alte 32 de persoane”, rănite în cădere.

“Era o ceremonie cu 100-150 de persoane la primul etaj. O parte din primul etaj s-a prăbuşit din cauza greutăţii”, a precizat prefectul. “Persoanele au căzut cu podeaua”.

O sursă apropiată anchetei a declarat că structura ar fi putut fi afectată de dansurile foarte ritmate care însoţesc de obicei aceste ceremonii.

Bilanţul ar fi putut fi mult mai mare. “Nu era nimeni dedesubt”, subliniază Christian Lambert, care a avertizat că serviciile sale vor examina “problema siguranţei acestei săli”. Ancheta este efectuată pentru moment de comisariatul local.

În cadrul operaţiunii au fost mobilizaţi aproximativ 150 de pompieri, 48 de vehicule şi un elicopter pentru a evacua răniţii spre spitale.

Cele mai citite

Probleme mari pentru combinatul siderurgic de la Galați

Combinatul siderurgic Liberty de la Galați are o situație din ce în ce mai dureroasă: datorii de peste 2 miliarde de lei, pierderi de...

Probleme mari pentru combinatul siderurgic de la Galați

Combinatul siderurgic Liberty de la Galați are o situație din ce în ce mai dureroasă: datorii de peste 2 miliarde de lei, pierderi de...

Nou sondaj ECFR: “Războaie și Alegeri” oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în contextul politic global schimbător

Raportul "Războaie și Alegeri” (“Wars and Elections") de la ECFR oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă